Влада

Міська рада повернула скандальну ділянку в житомирському парку у власність громади

28 September 2017, 16:06

Скандальна земельна ділянка на Старому бульварі повернута громаді Житомира.

За таке рішення на сесії міської ради 28 вересня проголосували 30 депутатів  34 присутніх.

«Проект рішення стосується земельної ділянки за адресою Старий бульвар, 14. Там, відповідно до нового плану зонування, має бути паркова зона. Вона знаходиться в оренді і договір чинний. В результаті переговорів з приватним забудовником досягнута домовленість: договір оренди буде розірваний, і закон дозволяє запропонувати іншу земельну ділянку. Земельна ділянка повертається до земель громади Житомира, не наданих в користування», - пояснив директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

Зараз цільове призначення цієї земельної ділянки – землі рекреації.

Представники фракції ВО «Батьківщина» перед розглядом земельних питань, яких у порядку денному майже 30, знову нагадали, що вони не вивчали ці питання на комісіях і запропонували завершити перше пленарне засідання й через кілька днів зібратися знову, а за цей час решта депутатів вивчить земельні питання. Але мер цю пропозицію не підтримав і на сесіъ почали розглядати блок земельних питань.

Нагадаємо, затвердження порядку денного сесії Житомирської міськради викликало суперечку серед депутатів.
 
Як повідомляв Житомир.info, багатоповерхівку на Старому бульварі почали будувати наприкінці 2013 року. На засіданні виконкому в листопаді 2014 року проголосували за звернення до прокуратури з проханням розібратися з будівництвом біля міського парку. У жовтні 2015 року скандалили через присвоєння адреси новобудові на Старому бульварі. 2 листопада 2016 на виконкомі розглядали, але так і не затвердили текст угоди з фірмою-забудовником про виділення квартир учасникам АТО. Наприкінці січня 2017 року Сергій Сухомлин говорив, що прийняття рішення про віднесення ділянки скандальної забудови до земель рекреації зробить неможливим будівництво там будь-якого житла. План зонування міста затвердили на сесії 4 квітня цього року, зокрема, депутати проголосували за збільшення рекреаційної зони в районі Старого бульвару, включивши в неї земельну ділянку за адресою бульвар Старий, 14. Нещодавно влада повідомила про намір запропонувати ТОВ «Інвестиційна технологія» інші земельні ділянки, а землю за адресою бульвар Старий,14 побудувати міський парк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі