Влада

Міський голова пояснив важливість питань зонування та зміни меж Житомира

4 April 2017, 15:57

4 квітня депутати Житомирської міської ради затвердили план зонування міста.

Голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко нагадала, що на минулому пленарному засіданні висловлювала зауваження до проекту рішення, попросила долучити ці зауваження до проекту рішення і заслухати директора юридичного департаменту щодо них.

«Розробка проектів землеустрою щодо впорядкування території здійснюється після затвердження зонінгу. Тобто підстав не приймати даний документ на даний час нема», – сказав директор юрдепартаменту Житомирської міської ради Євгеній Черниш.

«У зв’язку з цим прошу першою поставити на голосування таку правку: другим пунктом у цьому проекті рішення прописати “надати дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо впорядкування територій населеного пункту”. Якщо сьогодні зонінг затвердиться, то другим пунктом у цьому рішенні має бути надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо впорядкування території населеного пункту. І тоді у нас буде повністю дотримана процедура прийняття і генерального плану, і зонінгу, і ніхто не зможе у суді оскаржувати наші рішення», – сказала Наталія Леонченко.

Розглянувши проголосували за правки і рішенням 25 депутатів затвердили план зонування міста.

Після цього депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Житомира. Важливість цих питань згодом пояснив мер Сергій Сухомлин.

«Насправді це дуже важливі для міста питання, тому що багато років не приймався генплан. Генплан був прийнятий. Обов'язкова складова генплану – це план зонування. Сьогодні депутати підтримали по Бульвару, позначили цю зону як зону рекреації, що унеможливлює подальшу забудову Бульвару. Багато інших питань, які були враховані в плані зонування сьогодні були проголосовані.

Сьогодні депутатський корпус дав дозвіл на проект по межах міста. Це теж дуже важливий проект. Я не буду нагадувати всі нюанси, які у нас є з Оліївка, коли в районі Гормолзаводу земля Оліївської сільради. Оліївська сільрада дає дозвіл на будівництво багатоповерхових будинків, кілька цих будинків уже будується, а місто змушене підключати ці будинки просто до своїх мереж. У нас ніхто дозвіл не питає, коли Оліївська сільрада дає дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку. Таких питань багато. Якщо ми візьмемо в сторону Глибочиці, то територія за вулицею Параджанова фактично до окружної – це землі запасу. Вони не входять в землі Глибочицької сільради. Але нам ці землі необхідні для розвитку міста. Індустріальний парк на даний момент – всього 24 га. Уже фактично ця ділянку зайнятий. Ми зараз відводимо додатково 10 га, а далі настає або землі Міністерства оборони, або земелі запасу. Нам необхідно прийняти рішення для того, щоб розширити межі міста Житомира, ні в якому разі не обмежуючи інтереси Глибочицької сільради, Зарічанської сільради, Станишівської. Але місто має мати перспективу розвитку. І сьогоднішнім рішенням ми почали етап зі складання проекту меж міста», – зазначив міський голова.

Також Сергій Сухомлин розповів про подальшу процедуру, яку вже проходили Суми, Вінниця та Львів – у подальшому межі міста Житомира мають затвердити на сесіях міської, обласної та Верховної рад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі