Політика

Суд дозволив арештувати кошти житомирського нардепа на рахунках в німецькому банку

10 November 2017, 12:21

Солом'янський суд Києва за клопотання детективів Національного антикорупційного бюро заарештував гроші підозрюваного Борислава Розенблата на банківський рахунках «Sparkasse Dortmunt» у Федеративній Республіці Німеччина.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на рішення суду від 3 листопада. 

«НАБУ виявило картки від цих банківських рахунків під час обшуку Розенблата на борту літака «Київ-Кельн». Суд на прохання детективів заарештував гроші, які можуть бути на цих рахунках, щоб забезпечити в майбутньому застосування до майна спецконфіскації», - інформує видання.

У декларації нардепа від Житомира Борислава Розенблата за 2016 рік зазначено, що на рахунку в німецькому банку у нього 8218 євро.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України оприлюднило відео проведення 19 жовтня «невідкладних слідчих дій» в салоні літака Київ-Кельн, яким нардеп від Житомира Борислав Розенблат хотів летіти до Німеччини.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня цього року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. 

17 жовтня з народного депутата Борислава Розенблата зняли електронний браслет, бо Солом'янський суд не встиг продовжити термін дії зобов'язань для нардепа. 19 жовтня народний депутат від Житомира Борислав Розенблат написав про свавілля Національного антикорупційного бюро, якому він повідомив, що збирається на кілька днів виїхати до Німеччини. Втім, його зняли з літака Київ-Кельн, вилучили закордонний паспорт, гроші та банківські картки. Народний депутат заявив, що його пограбували. 20 жовтня суд задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і зобов'язав Борислава Розенблата носити електронний браслет. Крім того,  НАБУ звинувачує житомирського нардепа в незаконному отриманні дипломатичного паспорта

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі