Місто

Фото та QR-код з інформацією про захисника: в центрі Житомира створять тимчасову «Алею героїв»

15 April 2024, 13:04

У Житомирі з'явиться «Алея героїв», який вигляд вона матиме та де її облаштують 15 квітня представники місцевої влади обговорювали з родинами загиблих.

«Як ідея, може біля кожного зробити QR-код додатковий. Це трохи більше роботи, але ми зможемо зробити перехід на сторінку Героя, де будуть факти з життя, дитинства, відео про нього. Щоб воно було більш живе. Дитині тоді буде цікаво, де є QR-код, він зайшов подивився, що це за людина», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Попередньо визначилися, що це будуть стенди з фото та інформацією про захисника. Який саме буде остаточний ескіз, будуть надалі обговорювати з родинами військових.

Під час розмови рідні загиблих захисників уточнили, чи лише фото житомирян будуть розміщати на стендах.

«Це не принципова річ. Якщо він відчував житомирянином і вирахуєте, що це потрібно, тоді це від вас залежить», – відповів мер.

Визначилися й з місцем розташування, а саме на майдані Корольова створять «Алею героїв». Міський голова зауважив, що вона буде тимчасовою, в майбутньому хочуть встановити монументальну стелю.

«В районі пам'ятника Корольову зробимо таку алею. Це буде тимчасова алея. Величезна подяка сім’ям, вони самі сказали, що сьогодні коли йде війні не потрібно витрачати великі кошти. Це будуть банери стенди. Біля пам'ятника на площі Перемоги після війни зробимо монументальну стелю з граніту, де будуть зазначені всі Герої. Термін два тижні, через тиждень затверджуємо ескізи, протягом двох тижнів робимо систематизацію інформації з сім'ями, бо кожна родина буде вирішувати яку інформацію готова надати, чи готова фото розміщувати. Тижні через три маємо вже побачити», – сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Якщо все піде за планом, то «Алея героїв» буде встановлена вже в травні.

Нагадаємо, під час сесії Житомирської міської ради 11 квітня мер Сергій Сухомлин розповів, що з родинами загиблих обговорювали створення «Алеї пам’яті» і не всі сім’ї загиблих хочуть розміщувати портрети своїх рідних.

Як повідомляв Житомир.info, 23 травня 2019 року на майдані Соборному у Житомирі з'явилися стенди з портретами військовослужбовців, які загинули під час російсько-української війни на сході нашої держави. 14 вересня 2023 року в програмі «Діалоги» на Житомир.info мер розповідав, що у Житомирі збираються зробити Алею Слави загиблим героям, але після завершення російсько-української війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада військовий алея пам'яті майдан Корольова загиблий  
Матеріали по темі