Україна

Прокурори неофіційно визнали замовність справи Луценко

17 February 2012, 15:56
Генеральна прокуратура України визнала політичну складову у справі проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це 17 лютого заявив народний депутат Юрій Гримчак, коментуючи останнє повідомлення ГПУ у справі Луценка, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

«Днями у неформальній бесіді прокурори, які беруть участь у процесі над Луценком, повідомили мені про політичне замовлення у справі», - повідомив Гримчак.

За його словами, після завершення стадії дебатів у процесі один із прокурорів повідомив, що «прокуратура визнала відсутність доказів по справі, але змушена й надалі вимагати термін покарання».

«Прокурор повідомив, що після завершення стадії допитів вони доповіли керівництву Генпрокуратури про те, що справа розвалилася, відсутні будь-які докази у справі, свідки дали свідчення на користь екс-міністра, тому має бути виправдальний вирок», - розказав народний депутат і додав, - «Але керівництво визнало перед прокурорами, що у справі Луценка є політичне замовлення, тому необхідно виконувати будь-якою ціною».

«Вони змушені були викручуватися, посилаючись на держнагороди, характеристики та неповнолітнього сина Луценка, що нібито саме ці чинники є важливими при пом’якшенні вироку екс-міністру. Тому й намалювали цифру у 4,5 роки», - пояснив Гримчак.

Як повідомлялось, слідчі генпрокуратури, що займалися справами Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, отримали службове підвищення. Зокрема, троє слідчих Генпрокуратури очолили прокуратуру Івано-Франківської області.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі