Україна

В Хмельницьку працював хворий на відкриту форму туберкольозу таксист

20 February 2012, 17:45

 

Вісім «ходок» за ґрати за зберігання, збут та вживання наркотиків. Із таким послужним списком сорока однорічний Василь без проблем влаштувався водієм у приватний таксопарк. Удень - чоловік возив пасажирів. А вночі – викрадав магнітоли із автівок. На цьому його і впіймали міліціонери.

Василь Птащук, начальниу Хмельницького МВ УМВСУ в області: "Дивує те що вказаний працівник, будучі 8 разів судимим і хворим на туберкульоз, працював на одній із служб таксі. На сьогоднішній день проводиться перевірка щодо того, як він отримував довідку про стан здоровя, і одночасно будучі наркоманом, керував і перевозив всіх пасажирів міста Хмельницького".

Про те, що таксист - хворий на сухоти, правоохоронці дізналися від медиків, які обстежили підозрюваного після затримання. Тому його зараз утримують у спецвідділенні протитуберкульозного диспансеру.

Віталій Площинський, заст. головного лікаря обласного протитуберкульозного диспансеру: "Він поступив в лікарню з рецидивом туберкульозу. Зміни легеневі є. Ренгенологічно він обстежений….Є момент що він може інфікувати людей".

У таксопарку від відповідальності відхрещуються. Кажуть, для прийому на роботу довідка про здоров\'я не потрібна. Лише права і ліцензія. А за безпеку пасажирів – відповідає особисто таксист.

Юрій Гуменюк, директор приватної служби таксі: "Ми цього не контролюємо, скажу вам чесно. Но кожний водій щоб сісти за кермо, повинен мати права і пройти техогляд. Без цієї довідки він не міг пройти техогляд".

Микола Довгань, Заст.. начальника-начальник з громадської безпеки УМВСУ у Хмельницькій області: "Якщо в ході перевірки буде з’ясовано що дана довідка видавалася медпрацівниками, проти них буде порушено кримінальну справу".

За словами хмельницьких фтизіатрів, водії громадського транспорту не зобов\'язані проходити флюорографічне обстеження. Тож пасажири їздять у таксі на власний страх і ризик. Нині лікарі намагаються встановити і перевірити максимальну кількість колишніх пасажирів туберкульозного таксиста.

5 канал

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі