Україна

Росія підтвердила, що в Одесі готувався замах на Путіна

27 February 2012, 09:32

Прес-секретар прем\'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков підтвердив інформацію російського Першого каналу про попередження спецслужбами Україні та Росії замаху на Володимира Путіна.

"Інформацію підтверджую, але поки не коментую", - заявив Пєсков.

У той же час управління СБУ в Одеській області поки офіційно не підтверджує, що затримані на початку лютого в Одесі громадяни РФ готували теракт проти прем\'єр-міністра Росії Володимира Путіна. Про це повідомив керівник прес-центру управління СБУ в Одеській області Ігор Скуртов. "Поки у цій справі ведеться слідство, ми нічого повідомити не можемо. Можу тільки сказати, що в самій Одесі затримані теракт не планували. Вони просто перечікували тут", - сказав Скуртов. На питання, чи планували затримані замах на Путіна, Скуртов відповідати відмовився.

У той же час, джерело в правоохоронних органах повідомило, що під час слідства у кримінальній справі відносно затриманих на початку лютого громадян РФ з\'явилася інформація про те, що терористи дійсно планували замах на Путіна. "Але цим питанням займаються наші колеги з Росії, українські спецслужби практично не беруть участь в розслідуванні", - сказав джерело. Нагадаємо, спецслужби Україні та Росії зірвали плани терористів, які готували замах на Путіна.

За даними "Першого каналу", це планувалося зробити в Москві відразу після президентських виборів. 4 лютого ц.р. в Одесі затримали трьох громадян Росії, що перебували в міждержавному розшуку у зв\'язку з причетністю до терористичної діяльності. 31-річний росіянин і двоє його спільників (також громадяни РФ) були затримані в ході спеціальної операції. Ці особи підозрюються також в скоєнні вибуху в Одесі 4 січня поточного року.
ТСН 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі