Україна

На Луганщині 17 швачок отруїлися через токсичну фарбу для тканин, з яких шили футболки

27 February 2012, 11:02

На Луганщині шукають винних в отруєнні працівників швейної фабрики. Сімнадцять швачок опинилися на лікарняних ліжках. Напередодні до цеху привезли нову тканину. Медики припускають, саме вона стала причиною отруєння спочатку повітря, а потім і людей. Усі подробиці далі у сюжеті.

Тканину, з якої мали виготовляти жіночі футболки, на підприємство привезли рано вранці, розповідає одна з кравчинь Вікторія Суржанська. Ще до початку роботи в цеху люди відчули різкий неприємний запах.

Вікторія Суржанська, постраждала:

- Это было изделие, крой, черный, пропитанный краской. Он отдавал токсическим веществом. Краска - она даже не высохла.

Спочатку жінки намагалися провітрити приміщення цеху. Та вже по обіді всім їм стало зле: сильно боліла голова, сльозилися очі, з\'явилась нудота та першіння у горлі. До цеху довелося викликати швидку. Швачок відправили у токсикологію міської лікарні.

Павло Малиш, начальник Головного управління охорони здоров\'я Луганської облдержадміністрації:

- Диагноз у них - острое отравление неизвестным веществом, ингаляционный тип. Состояние пострадавших стабильное.

Усі роботи у цеху припинили. На підприємстві створили спеціальну комісію з розслідування причин отруєння. До її складу увійшли лікарі, санепідеміологи та міські чиновники.

Костянтин Колосов, начальник інспекції територіального управління Держгірпромнагляду в Луганській області:

- Те предварительные анализы, пробы воздуха, которые забрала санстанция и сегодня мы уже знаем, что ни фенолов, ни формальдегидов, ни свинцовых паров в воздухе нет. Для этого требуется более детальное исследование химических составов.

За попередньою версією, у ще свіжій фарбі у великій кількості містився етілацетат. Саме цей розчинник і став причиною отруєння. Перевіряти підприємство почали працівники прокуратури. Вони чекають на остаточні результати лабораторних досліджень тканини та з\'ясовують її походження. По завершенні перевірки, протягом десяти днів, буде прийнято рішення щодо порушення кримінальної справи.

Подробиці

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі