Економіка

В Житомирській області з’являться сучасні лісові магістралі з місцями для розвороту вантажного транспорту

28 February 2012, 09:20

В поточному році держлісгоспи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства планують збудувати в лісових масивах понад 61 кілометр капітальних доріг.

Про це Житомир.info повідомляють в прес-службі  Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники розраховують прокласти не менше 1 кілометра нової автомобільної дороги на кожних 30 тисяч м3 загального обсягу заготівлі деревини лісогосподарськими підприємствами.
 
Створюючи нові лісові магістралі, лісівники врахують світовий досвід:  вздовж доріг облаштують навантажувальні майданчики та місця розвороту сучасного великовантажного автотранспорту, прокладуть проміжні дороги.

Крім того, планується забезпечити вихід кожної лісової дороги до автотрас загального користування.

В минулому році підприємства облуправління отримали 3 дорожньо-будівельних комплекси, які складаються з екскаваторів гусеничних та бульдозерів. На закупівлю цієї імпортної техніки з державного бюджету виділено майже 11 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що минулоріч держлісгоспами управління збудовано 73 км лісових автомобільних доріг, із них 14 кілометрів – за бюджетні асигнування. Решту 59 кілометрів прокладено за власні кошти підприємств, на це витрачено майже 8 мільйонів гривень.

Тепер лісівники області мають майже півтора кілометра лісових доріг на кожні 1000 гектарів лісових земель. Додамо, що в розвинених європейських країнах цей показник значно вищий.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі