Україна

У Юрія Луценка можуть конфіскувати квартиру й три машини

29 February 2012, 10:16
У родини екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого суд засудив до чотирьох років ув’язнення з конфіскацією майна, можуть конфіскувати квартиру й три машини. Про це пише газета Сегодня.

У Генпрокуратурі відзначили, що конфісковано може бути лише те майно, яке юридично належить засудженому: «Тобто у Луценка може бути конфісковано те, що за ним числилось на момент затримання і арешту майна».

Після вироку, який набуде чинності тільки після рішення Апеляційного суду, робиться повторний опис майна, після чого під наглядом держвиконавців воно вилучається й реалізується за допомогою аукціону.

"Мова йде про авто, предмети обстановки, книги. Конфіскувати можуть майно, яке було придбано Луценком у шлюбі, навіть якщо воно записане на дружину", - розповів юрист Олексій Святогор.

"З нерухомістю складніше. Є маса методів, як її можна "відбити" від конфіскації. Наприклад, зробити розписку, що житло було придбано на гроші, які засуджений зайняв у пана Х., і тепер Х. претендує на нього", - додав він.

Ще в грудні 2010 року після затримання Луценко розповів, що було описано його майно.

"Усе, що було, описали: трикімнатну квартиру в центрі Києва й три автомобілі, які належать мені, дружині й сину. У мене є бус  Mercedes, у дружини —Lexus, у сина — Mitsubishi» , — розповідав Луценко.

Як повідомлялось, Луценко відбуватиме покарання в Менській колонії на Чернігівщині, якщо суд не виправдає його.

27 лютого Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тиждень

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі