Україна

На українських моряків поблизу Нігерії напали пірати

29 February 2012, 13:53

Українські, російські, і філіппінські моряки входили до екіпажу суховантажу-рефрижератора, на який у порту Нігерії пірати вчинили напад.

Про це сьогодні повідомив британським ЗМІ представник Міжнародного морського бюро / ММБ/ Ноел Чонг.

При цьому він не зміг з точністю сказати, громадянами якої країни були капітан і головний інженер судна, яке викрали озброєні злочинці.
Чонг, глава центру інформації про діяльність піратів у столиці Малайзії Куала-Лумпурі, підтвердив, що 8 морських розбійників у вівторок напали на судно під прапором Кюрасао, зафрахтоване приватною голландською компанією. Під час інциденту суховантаж стояв на якорі в порту Порт-Харкорта - великого портового міста в Нігерії.

За словами Чонга, пірати були добре озброєні. Перед тим, як піднятися на судно, вони обстріляли його борт з кулемета. Погрожуючи зброєю, розбійники змусили членів команди віддати їм гроші, після чого, взявши двох полонених, сховалися на моторному човні.

В результаті нападу один із 14 членів екіпажу зазнав поранення, ще один вважається зниклим, хоча поки не цілком ясно, чи йдеться про одного із викрадених.
За словами Чонга, тільки в цьому році біля узбережжя Нігерії морські розбійники скоїли 7 вилазок.
ІТАР-ТАРС

Факты

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі