Економіка

Губернатор хвалиться, що в Житомирській області навчилися економити газ

2 March 2012, 17:07

2 березня відбулася всеукраїнська селекторна нарада з питань стану розрахунків за спожиті енергоносії під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Про це Житомир.info повідомили в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Після закінчення селекторної наради губернатор Сергій Рижук нагадав присутнім у житомирській студії «Укртелекому», що у 2011 році рівень розрахунків області склав 78%, що на 12% більше, ніж у середньому по державі. До того ж природного газу було спожито на 6,6% менше, ніж у попередньому році, незважаючи на ріст промисловості і введення в дію ряду нових промислових підприємств. Це стало можливим, зауважив Сергій Рижук, завдяки режиму економії, запровадженню інноваційних програм, альтернативних видів енергії.

Заборгованість за 2011 рік складає 41,9 млн. грн. Із них різниця в тарифах для населення - 37,1 млн. грн., бюджетних установ і організацій – 4,8 млн. грн. Безнадійна заборгованість за 2011 рік відсутня.

За січень 2012 року по договорах з ПАТ «Житомиргаз» та НАК «Нафтогаз України» підприємствами комунальної теплоенергетики спожито природного газу на суму 59,2 млн. грн., оплачено – 22,0 млн. грн., рівень оплати – 37,2%; за лютий спожито на суму 70,4 млн. грн., оплачено – 30,4 млн. грн., рівень оплати – 43,2%.

Найближчим часом представники житомирських газо- і теплопостачальних компаній на чолі з першим заступником губернатора Миколою Олещенком у Києві в НАК «Нафтогаз України» вироблять графік погашення заборгованості з спожиті енергоносії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі