Економіка

В Житомирській області середня зарплата вдвічі вища за мінімальну

5 March 2012, 09:36

Середній розмір заробітної плати штатних працівників підприємств Житомирщини (з кількістю зайнятих 10 і більше осіб) у січні 2012 року зріс у порівнянні з січнем попереднього року на 14,8% і становив 2096 грн. А це у 2 рази перевищує розмір законодавчо встановлених державних соціальних стандартів – мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1073 грн.).

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Головного управління статистики в Житомирській області.

Найвищий розмір заробітної плати зафіксовано у працівників фінансових установ і зайнятих виробництвом транспортних засобів та устаткування (у 1,8-2,0 рази вище середньообласного рівня). Разом з тим, найменш оплачуваними були працівники зайняті у рибальстві та рибництві, у діяльності готелів та ресторанів. Розмір нарахованої їм заробітної плати не перевищував 55,0% середньої по економіці області.

Разом з тим, загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на Житомирщині станом на 1 лютого 2012р. зменшилася у порівнянні з 1 січня на 1,9 млн. грн. (16,5%) і становила 9,6 млн. грн.

У структурі боргів по Житомирській області третину складає заборгованість економічно активних підприємств, 46,0% – тих, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта (20,5%) – це підприємства, які призупинили діяльність у 2011 і попередніх роках.

Заборгованість із виплати зарплати економічно активних підприємств на 1 лютого 2012 року становила 3,2 млн. грн. При цьому найбільш вагомою була сума невиплаченої зарплати у промисловості області (2,0 млн. грн.).

Житомир.info
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі