Місто

Підрядники вводять в експлуатацію незакінчені будинки, - заступник мера Житомира Микола Боровець

5 March 2012, 14:22

5 березня у Житомирі мало відбутися введення в експлуатацію "довгобуду" - 9-поверхового будинку за адресою провулок Івана Богуна,5.

Хоч ця подія і була анонсована на офіційному сайті Житомирської облдержадміністрації, але на місце не прибули ані перший заступник губернатора Микола Олещенко, ані президент компанії-підрядника - ХК "Київміськбуд", як це було анонсовано.

Журналістам пояснили, що будинок сьогодні ще офіційно не вводиться в експлуатацію, оскільки він не закінчений та у ньому ведуться роботи. За словами одного з представників "Київміськбуду" будівництво буде завершено не раніше травня 2012 року.

За офіційними даними будинок був введений в експлуатацію ще у грудні 2011 року, не зважаючи на те, що тут досі ведуться роботи.

Заступник мера Житомира Микола Боровця каже, що він не розуміє, чому недороблений будинок прийнятий в експлуатацію. Він каже, що за рахунок деяких особливостей підрядники скористалися цим і здали незакінчений будинок.

"На рівні держави зараз вносяться зміни щодо того, яким чином такі об\'єкти мають здаватися в експлуатацію. Ми писали заперечення і ще раз хочемо це підтвердити, що ненормальним є те, коли житлові будинки здають без будь-якого погодження з органами місцевого самоврядування, без будь-яких комісій. Сьогодні здається декларація про введення в експлуатацію і на цьому все", - каже Боровець.

До речі, в планах обласної влади до кінця 2012 року ввести в експлуатацію ще 3 житлових будинки в Житомирі. Можливо влада і там спочатку відзвітується, а потім будинок буде дороблятися.

За даними компанії АТ ХК "Київміськбуд", будівництво по вул.І.Богуна тривало близько 4 років. 9-поверховий будинок має 5 під\'їздів із 179 квартирами. 161 квартира вже передана на реалізацію. Загальна площа квартир складає 12 233, 09 кв. м.

За програмою "Доступне житло" вже реалізовано 18 квартир на загальну суму майже 7 млн. грн. 97 квартир будинку вже продано. Вільних залишилося 64 квартири.

Ціна 1 кв. м. в будинку на загальних умовах коштує від 5987 до 6286 гривень, залежно від розміру квартири та поверху, на якому вона знаходиться.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі