Економіка

Найбільше імпорту Житомирська область отримує з Білорусі, Польщі та Німеччини

13 March 2012, 15:03

 

За даними Головного управління статистики у Житомирській області за перший місяць 2012 року підприємствами області експортовано товарів на суму 33 мільйона доларів США, що на 8% перевищило відповідний минулорічний показник та забезпечило області 14 місце серед регіонів України. Імпортовано товарів – на 34 мільйони доларів, а це в 1,8 раза більше, ніж у січні 2011 року. В області склалось негативне сальдо зовнішньої торгівлі.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі головного управління статистики в Житомирській області

 Зовнішньоторговельні операції здійснювались з партнерами з 66 країн світу. Найбільше товарів з області експортовано до Російської Федерації – 28% загального обсягу, Німеччини – 12%, Туреччини – 8%, Польщі – 7% та Італії – 6%. Товарна структура експорту більш як на три чверті сформована поставками мінеральних продуктів, деревини та виробів з неї, машин та обладнання, текстильної продукції, виробів з каменю та з чорних металів.

Вагомі імпортні надходження були одержані з Білорусі – 31% загального обсягу імпорту області, Польщі –11%, Німеччини – 9%, Китаю – 8%. Майже 60% загального обсягу імпорту складали мінеральні продукти, машини та обладнання, полімерні матеріали та пластмаси, текстильна продукція, керамічні вироби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі