Економіка

Шведська компанія збирається вкладати інвестиції в Житомирський водоканал

14 March 2012, 08:11

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк та Голова правління «Swedish Water Experience AB» Пер Йоханссон підписали Меморандум про взаєморозуміння в Києві 13 березня.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Мінрегіону.

Згідно з документом, Україна організовуватиме процес реконструкції водоочисних та каналізаційних споруд в обраних містах України з використанням шведського підходу, дотриманням екологічних стандартів та використанням найбільш енергоефективних технологій.

«Впевнений, запропоновані шведською стороною підходи до реконструкції систем водопідготовки, водопостачання та водовідведення для міст, краще всього реалізовувати у рамках публічно-приватного партнерства.  Муніципалітети та міські громади повинні брати активну участь у покращенні свого власного життєвого середовища. Реалізація проектів у Житомирі, Димитрові та Горлівці мають стати позитивним прикладом для решти українських міст. Але, наполягаю - після реконструкції водоканалів там повинен запрацювати нормальний, цивілізований бізнес, який бореться за споживача високою якістю своїх послуг», - сказав Анатолій Близнюк.

Представник Шведської торгової ради Гунілла Хульт повідомила, що сьогодні вже відбуваються результативні переговори в Міністерстві та із радами міст Горлівки, Димитрова та Житомира.

«Наша ціль у цьому проекті - модернізація обладнання водоканалів для дотримання ними високих екологічних стандартів, таких, як у Швеції. Це повинно відбутися із використанням найбільш ефективних енергозберігаючих технологій, а в перспективі - із можливістю використання відновних джерел енергії», - наголосила Гунілла Хульт.

За словами П. Йоханссона, до досягнення нинішнього рівня якості водопостачання та водоочищення Швеція поступово йшла протягом понад 75 років. Накопичений значний досвід в енергозбереженні та водоочищенні, яким вони готові поділитися. Днями під час поїздки до Житомира експерти «Swedish Water Experience AB» зможуть конкретно визначитися із необхідним обсягом інвестицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі