Економіка

Житомирська область продала товарів у країни ЄС на 30 млн. доларів

16 April 2012, 11:26

 У січні–лютому 2012 року підприємства Житомирської області у країни ЄС експортували товарів на суму 30 мільйонів доларів США, що забезпечило 42% загального обсягу експорту області. Імпортовано товарів – на 27 мільйонів доларів, або 47% загального імпорту. Порівняно з січнем-лютим минулого року експортні операції у країни Євросоюзу зросли на 12%, імпортні – зменшились на 11%.

Про це Житомир.info  повідомили в прес-службі головного управління статистики в Житомирській області

Головними партнерами в експорті традиційно виступали Німеччина, Польща та Італія, до яких направлено товарів на 18 мільйонів доларів, а це чверть загального обсягу експортованих з області товарів. По переважній більшості країн підприємства області наростили обсяги експортних поставок. Експорт до Естонії та Іспанії зріс у сім разів, до Португалії, Греції та Чехії – вдвічі. Основу експорту до країн ЄС складали текстильна продукція, взуття та вироби із шкіри, вироби з чорних металів, деревина та вироби з неї, котли та обладнання.

З Німеччини, Польщі та Італії отримані і найбільші імпортні надходження – майже на 18 мільйонів доларів, що становило 31% загального імпорту області. Порівняно з відповідним періодом попереднього року більшість іноземних країн-партнерів знизила обсяги імпорту, серед них такі постійні імпортери області як Німеччина, Нідерланди, Румунія, Чехія та Іспанія. Серед імпортних надходжень з Євросоюзу переважали котли та обладнання, полімерні матеріали та пластмаси, текстильна продукція та керамічні вироби.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі