Економіка

У травні ще одне підприємство Житомира отримало право на автоматичне відшкодування ПДВ

21 May 2012, 16:29

Податковими органами Житомирської області за січень-квітень 2012 року на розрахункові рахунки платників відшкодовано ПДВ на 105,2 млн.грн., що 4% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це Житомир.info поінформувала Ірина Свєтяш, начальник відділу контролю за правомірністю бюджетного відшкодування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ДПС у Житомирській області.

Забезпечено своєчасне повернення податку на додану вартість як по деклараціях 2012 року, так по боргах, які виникли в умовах дії Закону України «Про податок на додану вартість» на суму 38,1 млн.грн. З початку року залишки невідшкодованого ПДВ на розрахункові рахунки скоротились на 20%.

В автоматичному режимі відшкодовано 27,7 млн.грн., що складає 41% від суми, відшкодованої в умовах дії Податкового кодексу України.

За результатами автоматизованого відбору на рівні ДПС України у  травні 2012 року ще один платник Житомирської області отримав право на автоматичне відшкодування податку на додану вартість – це підприємство, яке розташоване у м.Житомирі та виробляє скляні вироби. Можливість отримувати автоматичне бюджетне відшкодування була досягнута платником за рахунок підвищення рівня експортних операцій, які склали понад 40% від загального обсягу реалізації, підтримання протягом минулого року належного рівня середньої заробітної плати, який у 4 рази перевищує рівень мінімальної заробітної плати.

Всього з часу запровадження процедури автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ цією можливістю скористалися 18 платників податків Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі