Економіка

Рахункова палата виявила, що житомирські лісівники неефективно використовують кошти

1 June 2012, 11:40

В Житомирській області управління лісового й мисливського господарства неефективно використало бюджетні  кошти, виділені на виконання державних програм.

Про це Житомир.info повідомили в Рахунковій палаті України.

Освоєння бюджетних коштів, які спрямовувалися у 2009-2011 роках на реалізацію державної політики у сфері захисту, збереження і розвитку лісового господарства Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей, не принесло очікуваного результату. На території цих регіонів, де сконцентровано понад 10%  вкритих лісами земель держави, не вдалося досягти ефективних зрушень у використанні, збереженні та відтворенні лісового фонду.

У Житомирській області під деградованими і малопродуктивними землями знаходиться 0,1 млн. га. Але в області не запровадили дієвий механізм виділення земель для заліснення. Як наслідок, завдання загальнодержавної програми «Ліси України» зі створення захисних лісових насаджень виконуються лише на рівні 50%, при цьому зберігається тенденція до подальшого зменшення таких насаджень.

В умовах недостатнього фінансування заходів зазначеної програми, відтермінування плати за користування мисливськими угіддями (до яких відносяться й ліси) до 1 січня 2015 року призвело до того, що ліси, передані у довгострокове користування для потреб рекреації та мисливства, використовувалися у 2009-2011 роках безоплатно, і це стало причиною недоотримання бюджетом значної кількості доходів.

Як повідомляв Житомир.info, в державному лісовому фонді Житомирської області в 2012 році висаджено 813 га дубового лісу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі