Влада

Опозиція проти витрачання коштів обласного бюджету на податкову службу та утримання Житомирської облдержадміністрації

7 June 2012, 14:37

7 червня відбулася 10 сесія Житомирської обласної ради шостого скликання. Депутатам до розгляду було запропоновано 37 питань порядку денного, при цьому питання комунальної власності включало в себе 19 підпунктів.

Лідер фракції «Фронту Змін» облради, керівник обласного штабу Об’єднаної опозиції Геннадій Зубко повідомив, що перед початком цієї сесії вперше відбулося спільне засідання опозиційних фракцій обласної ради – «Фронт Змін» та ВО «Батьківщина».

«Сьогодні почалася спільна робота опозиційних фракцій над тими рішеннями, які виносяться на сесію. 7 червня ми вийшли на сесію з пропозиціями знати з  порядку денного питання розвитку податкової служби Житомирської області, тому що сьогодні на підприємства, які мають відношення до депутатів обласної ради, міських рад від опозиційних фракцій чиниться тиск і неправомірно проводяться позапланові перевірки. Також було піднято питання по виділенню родовищ для розробки і розвідки у деяких районах області і сьогодні це питання не було включено до порядку денного. Також ми підняли питання, що за рахунок обласної ради сьогодні намагаються фінансувати податкову службу і облдержадміністрацію, не тільки щодо плати за комунальні послуги а навіть за утримання прибиральниць», - повідомив Зубко.

Депутат обласної ради також зазначив, що сьогодні підготовлене депутатське звернення від фракцій «Батьківщина» і «Фронт Змін», яке особисто підписав кожен опозиційний депутат обласної ради. Звернення стосується тиску на вісім підприємств, на яких в кінці травня почали проводити позапланові перевірки.

«Це питання стосується підприємств, які мають відношення до Сергія Сухомлина, Олега Корха, Олександра Рабіновича, Геннадія Зубка. Сьогодні ми вже подали два позови до суду про неправомірність проведення перевірок. Паралельно з перевірками сьогодні ведеться тиск і переговори з керівниками підприємств щодо припинення політичної діяльності або виходу з політичних партій. Ми вважаємо такі дії неправомірними і сьогодні звернулися до голови Податкової служби, щоб він провів службову перевірку. Крім того, народні депутати від «Батьківщини» і «Фронту Змін» готують депутатські звернення з парламентської трибуни. Ми хочемо, щоб громада Житомира і області почула і зрозуміла, що список на перевірки відкритий і в ньому може опинитися будь-яке підприємство чи людина, яка не поділяє думку влади чи є в опозиції», - сказав Геннадій Зубко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі