Економіка

Житомирська область отримала 9 млн. 450 тис. грн. на житло для чорнобильців

14 June 2012, 09:11

Відповідно до наказу Міністерства надзвичайних ситуацій України від 28 квітня 2012 року, на Житомирську область було виділено з бюджету 9 450 тис. грн. для забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

31 травня Житомирський губернатор Сергій Рижук підписав розпорядження, згідно якого було призначено розпорядників цих бюджетних коштів для забезпечення житлом сімей громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і перебувають на квартирному обліку для поліпшення житлових умов, та сімей, які за направленнями самостійно переселяються із радіоактивно забрудненої території.

Відповідно до розпорядження губернатора, 9450 тис. грн. бюджетних коштів буде спрямовано на придбання житла на первинному ринку в житлових будинках, введених в експлуатацію, та на вторинному ринку, що перебуває у власності фізичних осіб, на умовах пайової участі в об'єктах незавершеного житлового будівництва з високим ступенем будівельної готовності (більше як 75 відсотків), введення в експлуатацію яких відповідно до титулів будов (об'єктів) планується у поточному році, за умови, що в квартирах, які придбаваються, будуть виконані внутрішні опоряджувальні роботи.

У додатку до розпорядження наводиться розподіл бюджетних коштів по міськвиконкомам та управлінням міськрад в Житомирській області:

1)      Управління капітального будівництва Житомирської міськради – 3000 тис. грн.;

2)      Коростенський міськвиконком – 1660 тис. грн.;

3)      Новоград-Волинський міськвиконком – 1710 тис. грн.;

4)      Бердичівський міськвиконком – 2050 тис. грн.;

5)      Управління житлово-комунального господарства виконкому Малинської міськради – 1030 тис. грн..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі