Економіка

В Житомирській області заробітна плата збільшилася на 19%

4 July 2012, 11:43

 Середній розмір заробітної плати штатних працівників підприємств Житомирської області (з кількістю зайнятих 10 і більше осіб) у травні 2012р. зріс у порівнянні з відповідним періодом минулого року на 19% і становив 2422 грн. При цьому він більш ніж удвічі перевищив законодавчо встановлені з 1 квітня 2012р. соціальні стандарти – мінімальну заробітну плату та прожитковий мінімум для працездатних осіб (1094 грн.).

Про це Житомир.info повідомили в головному управлінні статистики в Житомирській області

Проти квітня 2012 року  зарплата в Житомирській області збільшилася на 8%. Найсуттєвіше зросли виплати працівникам зайнятим виробництвом харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (на 20%), у будівництві (на 18%) та освіті (на 17%).

Найбільш оплачуваними в економіці традиційно залишаються працівники добувної промисловості, транспорту, фінансової діяльності, виробництва транспортних засобів та устаткування, розмір заробітної плати яких перевищив середній показник по області в 1,3–1,8 рази. Найнижча винагорода за працю спостерігалася у працівників, зайнятих у рибальстві і рибництві, готелях і ресторанах, де нарахування не перевищили 53% від середньообласного рівня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі