Економіка

В Житомирській області за півроку встановлено 1,6 тис. пенсій за особливі заслуги перед Україною

16 July 2012, 14:57

На обліку в органах Пенсійного фонду України в Житомирській області перебуває 411,7 тисяч пенсіонерів, за шість місяців 2012 року загальна сума фактичних видатків на виплату пенсій та грошової допомоги становить 3019,7 млн. грн.

Про це повідомляє головне управління ПФУ в Житомирській області

«У порівнянні з відповідним періодом минулого року чисельність пенсіонерів зменшилась на 6,8 тисяч, або на 1,6%. Впродовж першого півріччя здійснено 7,3 тис. нових призначень пенсій, проведено індивідуальні перерахунки пенсій 33,7 тис. чоловік, встановлено 1,6 тис. пенсій за особливі заслуги перед Україною. у результаті перерахунків середній розмір пенсій станом на 1 липня становить 1280,65, з початку року розмір пенсії зріс на 154,29 грн., або 14%. Крім того, з 1 липня підвищився розмір пенсійних виплат 23,9 тис. пенсіонерам силових структур, середній розмір підвищення складає 170 грн. Забезпечено своєчасну та в повному обсязі виплату пенсій та грошової допомоги з урахуванням їх підвищень», - інформує обласне управління Пенсійного фонду.

Загальна сума фактичних видатків на виплату пенсій та грошової допомоги за 6 міс. 2012 року становить 3019,7 млн. грн., що на 247,4 млн. грн., або на 8,2% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Порівняно з відповідним періодом минулого року забезпеченість фінансування виплати пенсій та грошової допомоги власними коштами за січень-червень 2012 року зросла на 1,6% та становить 46,8%.

Забезпечено виконання плану по власних надходженнях на 101,9%. До бюджету Фонду надійшло 1,4 млрд. грн., що на 160,1 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року, або на 12,8%.

Загальна сума боргу зі страхових внесків становить 90,9 млн. грн. Заборгованість платників із єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування складає 28,5 млн. грн.

«Залишаються борги підприємств, підпорядкованих органам місцевого самоврядування, а вирішення питання щодо погашення боргу підприємствами системи місцевого самоврядування без виділення додаткових коштів із місцевих бюджетів є проблематичним. Для погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України до страхувальників області вживались заходи впливу, завдяки чому заборгованість із страхових внесків економічного активних підприємств зменшилась на 7,0 млн. грн.», - повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Світлана Антонюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі