Економіка

Після «індивідуальної роботи» податкової 618 працедавців підвищили робітникам зарплату

23 July 2012, 13:53

В Житомирській міськраді відбулась розширена нарада заступника мера Петра Закусила із керівниками підприємств міста стосовно дотримання вимог Закону України «Про працю».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Державної податкової інспекції у місті Житомирі.

Заступник начальника ДПІ у м. Житомирі Вадим Хоменко повідомив, що фактичне надходження  податку на доходи фізичних осіб у січні-березні 2012 року становило 97,7 млн. грн., або на 12,5 млн.грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (у І кварталі 2011 року – 85,2 млн. грн.).

В І кварталі 2012 року 43689 громадянам надано податкову соціальну пільгу на суму 11,6 млн. грн., що на 1,6 млн. грн. більше відповідного періоду 2011 року.

«Згідно аналізу податкових розрахунків форми 1-ДФ в м. Житомирі 4773 податкових агента нарахували та виплатили заробітну плату 107,5 тис. громадянам, з них 393 податкових агента виплачували доходи 3363 громадянам за цивільно-правовими договорами. Окремі суб’єкти господарювання виплачували заробітну плату нижче мінімального законодавчо встановленого рівня. Після проведеної індивідуальної роботи з працедавцями 618 податкових агента переглянули розмір заробітної плати в сторону збільшення», - повідомляє ДПІ.

Вадим Хоменко зазначив, що в податковій службі Житомира на даний час триває робота щодо посилення контролю за суб’єктами господарювання, які виплачують заробітну плату «в конвертах», не перераховують або перераховують не в повному обсязі та з порушенням термінів сплати податок на доходи фізичних осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі