Суспільство

Сучасне медичне обстеження відтепер доступне у Житомирі

17 April 2013, 09:16

Доки здоров’я служить, то людина не тужить, кажуть у народі. Важливий крок до життя без хвороб, а отже і без туги, зробила Житомирщина – на базі обласної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського 16 квітня відкрився сучасний медично-діагностичний центр «Експерт».

Мережа діагностичних центрів МДЦ «Експерт» уже працює в дев’яти містах України. Окремі діагностичні прилади є і в сусідніх областях, але поєднання всієї необхідної техніки для встановлення правильного діагнозу в одному закладі – відтепер лише в Житомирі.

«На сьогоднішній день МДЦ “Експерт” – це дев’ять центрів в різних регіонах України. Всі центри оснащені найсучаснішим обладнанням виробництва фірми Toshiba (Японія). Ми дуже задоволені, що від сьогодні наші спеціалісти зможуть надавати діагностику найвищої якості, працювати з клініцистами в плані встановлення точних діагнозів, в рази підвищувати діагностичну цінність обстеження, для чого і покликане наше обладнання», - розповів генеральний директор МДЦ “Експерт” Володимир Ященко.

Житомирське відділення «МДЦ Експерт» оснащене сучасним 1,5-тесловим магнітно-резонансним томографом, комп’ютерним 64-зрізововим томографом, УЗД-апаратом експертного рівня фірми Toshiba. Нова техніка має унікальні можливості, аналогів обладнання такого рівня в області ще немає. Інвестиції в оновлення центру «Експерт» у Житомирі склали 1,5 млн. євро.

Лікарі МДЦ “Експерт” впевнені, що застосування даної техніки дасть змогу оперативно проводити найточнішу діагностику, від якої залежать результати подальшого успішного лікування пацієнтів.

Роль новоствореного медично-діагностичного центру для Житомирської області важко переоцінити, переконаний голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, котрий брав участь у відкритті центру.

«Ми бачимо різну новітню апаратуру: і МРТ, і комп’ютерний томограф, і УЗД, аналогів якої в області ще немає. Найважливіше для нас – попереджувати захворювання, займатися охороною здоров’я, адже поки що ми, на жаль, займаємося лише лікуванням хворих і, на превеликий жаль, часто безнадійно хворих людей. Цей центр здатен на 99,9% спрогнозувати, передбачити, в якому стані знаходиться увесь організм людини за долі секунди. Тобто, охорона здоров’я через медичні обстеження, через застереження – це якраз те, що нам потрібно», - акцентував Сергій Рижук.

Маючи весь необхідний асортимент сучасного діагностичного обладнання, колектив МДЦ «Експерт-Житомир» пропонує свій соціальний внесок в справу зі збереження здоров’я людей Житомира і області. На цьому наголосив Володимир Ященко.

«Ми виступили з соціальною ініціативою й написали листа на ім’я губернатора з нашою пропозицією про те, що з відкриттям нашого центру усіх дітей, які мають підозру на онкологічні захворювання, що потребують диференціального діагнозу на МРТ, ми будемо обстежувати абсолютно безкоштовно. Це наш перший соціальний крок», - зазначив Володимир Ященко.

Наступним кроком буде розробка спеціальних програм для соціально незахищених верств населення. Крім того в центрі діє постійна система знижок: пільги обов’язково надаються ветеранам війни і праці, учасникам бойових дій, інвалідам усіх груп, «чорнобильцям» I та II категорії, членам «Лікарняної каси».

МДЦ «Експерт»: територія обласної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського, вул. Червоного Хреста, 3

Телефони для попереднього запису: (0412) 437-515, 468-661, (097)  411-08-24  

www.mdcexpert.com

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі