Спорт

У книзі "Дзюдо Житомира" автор Борис Ревнівцев згадує про спортивні досягнення нинішніх чиновників

15 May 2013, 14:16

У новій книзі заслуженого працівника фізичної культури та спорту України, заслуженого тренера України, майстра спорту СРСР Бориса Ревнівцева "Дзюдо Житомира" є спогади про спортивні досягнення житомирських чиновників.

Про це 15 травня Борис Ревнівцев розповів під час презентації своєї книги.

"У книзі є спогади про нинішнього начальника управління освіти Житомирської облдержадміністрації Олександра Пастовенського, колишнього заступника і нинішнього радника губернатора Ігоря Орлова, Борю Мовчана - генерал-майора СБУ та багато інших. Це все мої учні", - розповів Борис Ревнівцев.

За словами заступника голови Житомирської обласної ради Михайла Чигиря, серед вихованців  Ревнівцева - заступник губернатора Красноярського краю Росії Михайло Штонда, його учнями також є багато нинішніх підприємців.

Загалом за 16-річний період роботи тренером Борис Ревнівцев підготував цілу когорту успішних спортсменів: чемпіонів світу -1; призерів світу серед студентів - 1; чемпіонів СРСР - 1; переможців Кубку СРСР - 1; призерів Кубку СРСР - 1; призерів чемпіонатів СРСР у різних вікових групах - 10; чемпіонів України в різних вікових групах - 31; призерів чемпіонатів України в різних вікових групах - 36; майстрів спорту СРСР - 18 чоловік (14 - дзюдо, 4 - самбо); майстрів спорту міжнародного класу - 1 (самбо); вихованці тренера тричі вигравали командні чемпіонати України та 4 рази ставали призерами командних чемпіонатів України (у різних вікових групах).

Михайло Чигир та директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Раїса Гула пригадали, як колись, у юності, займалися волейболом.

Також Раїса Гула розповіла про спортивні уподобання чиновників департаменту сім'ї, молоді та спорту.

"Мій заступник Олександр Антонюк, який займається молодіжною політикою, теж волейболіст. Моя заступник Наталія Калкан професійно займається художньою гімнастикою, вона майстер спорту; керівник спортивного підрозділу Віктор Корж - майстер спорту з дзюдо, є два відділи, в яких працюють професійні спортсмени, котрі закінчили відповідні інститути", - поінформувала Гула.

Підзаголовком до книги "Дзюдо Житомира" автор розкриває її суть - "Історія, спогади, роздуми..."

"Поява спогадів та роздумів про початок розвитку дзюдо і самбо на Житомирщині, як і багато інших подій нашого життя, була, мабуть, визначена заздалегідь... Маю надію, що ці спогади та роздуми також для когось стануть корисними", - пише на початку книги автор.

Як розповів Борис Ревнівцев, у 2014 році виповнюється одразу декілька знаменних дат у зародженні та розвитку самбо і дзюдо в області: 50 років з початку розвитку боротьби самбо; 40 років з початку розвитку дзюдо; 30 років з початку розвитку жіночого дзюдо; 25 років з початку розвитку жіночого самбо.

"Ця робота - певний вклад у відзначенні вказаних дат", - зазначив Ревнівцев.

"Дзюдо Житомира" - не єдине дітище автора. Близько двох десятків років тому світ побачила перша книга Бориса Ревнівцева "Путь к пьедесталу".

На перших сторінках книги "Дзюдо Житомира" автор дає слушну життєву пораду своїм читачам: "Не уникайте труднощів, вчіться долати їх. Завжди майте високу мету, яка не дасть вам заблукати у житті. Любіть те, що ви робите, і успіх завжди буде з вами!"

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі