Суспільство

У Житомирі очікують отримати з держбюджету 200 млн. грн. на будівництво онкодиспансеру

8 August 2013, 15:55

 На будівництво нового приміщення для обласного онкологічного диспансеру у Житомирі треба 200 млн. грн. Онкодиспансер став одним із трьох об’єктів області, які потрапили у Національну програму регіонального розвитку, а відтак фінансуватимуться із держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації.

«Якщо говорити про нинішній стан диспансеру, то він потребує негайного втручання: ремонту старої будівлі, оснащення лікарні обладнанням і, звичайно ж, розширення», - каже директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас.

Як повідомляють в департаменті, проектно-кошторисна документація будівництва диспансеру вже виготовлена, вона обійшлася обласному бюджету в 3 млн. грн.. На саме будівництво потрібно близько 200 млн. грн. Нині із державного бюджету спрямовано1 млн. грн. на підготовку і підведення комунікацій для новобудови. Наразі триває підготовка листів про виділення наступного десятимільйонного траншу.

Головний лікар обласного онкодиспансеру Борис Гуля розповів, що за тиждень диспансер приймає близько 2 тисяч хворих.

«Те, що лікарня потребує серйозних змін, вже ні для кого не секрет: вона була збудована ще у 64-му році минулого століття і розрахована на 120 ліжок. Зараз ліжок удвічі більше, але ж територія її не збільшилася. Тому пацієнтам доводиться тіснитися по 6-8 осіб у палатах. Для післяопераційних хворих та тих, хто щойно пройшов хіміотерапевтичні процедури, це дуже важко. Ми за тиждень – з понеділка по п’ятницю – приймаємо близько 2 тисяч хворих, буває й більше, тому, думаю, зрозуміло, що лікарню треба не просто розширювати й розбудовувати, але й вдосконалювати за рахунок обладнання і кваліфікованих кадрів. В цілому ж ліжковий фонд лікарні планується збільшити до 260 ліжок. Значно зросте кількість індивідуальних палат», - розповів Борис Гуля.

За його словами, всього планується збудувати три корпуси: першим етапом будівництва стане спорудження фундаменту радіологічного корпусу, який стане своєрідною опорою для нині існуючого центрального корпусу і не дозволить через зсуви ґрунту останньому зруйнуватися. Також за кілька років мають з’явитися восьмиповерхове хірургічне  та триповерхове операційно - реанімаційне відділення. А у старій будівлі онкодиспансеру  буде розміщено хоспіс та денний стаціонар.

Ще в 2007 році Житомир.info повідомляв, що будівля Житомирського онкодиспансеру може рухнути.

Також нагадаємо, що Житомирська область просила закласти в держбюджет на 2010 рік гроші на онкодиспансер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі