Місто

У святковій ході з нагоди Дня Житомира добровільно-примусово візьме участь близько 4 тис. осіб

4 September 2013, 17:15

З нагоди відзначення 1129 річниці з Дня заснування Житомира 7 вересня представники 30 установ, організацій та підприємств візьмуть участь в урочистій карнавальній ході «Яскраві міста кольори».

Про це 4 вересня під час прес-конференції з приводу відзначення Дня міста Житомира розповіла заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко.

«На 18 годину 7 вересня запланована святкова хода. Ми намагалися урізноманітнити її в цьому році, і тому запропонували її у вигляді карнавальної ходи. 30 установ, організацій, підприємств відгукнулися. Особливістю є те, що ми її проводимо не в першій половині дня, а вже надвечір. Учасники пройдуть вулицями Київською та Бердичівською, закінчиться хода на майдані Соборному. Там буде святкове дійство, яке плавно переросте у вечірній концерт, хедлайнером котрого буде гурт «ВВ» і соліст Олег Скрипка», - анонсувала Наталія Леонченко.

За словами начальника управління культури Житомирської міської ради Лариси Харчук, у святковій ході візьме участь до 4 тис. осіб.

«Наприклад, управління культури йде цілим блоком, управління освіти йде потужним блоком, охорона здоров’я… Ми очікуємо 3-4 тис. людей. Кожна організація отримала завдання мати певну кількість людей, сформувати свою «коробку». Окрім того, вони повинні мати єдиний стиль – форма, в якій вони одягнені, як вони йдуть, як вони себе презентують і чим вони себе презентують. Була така домовленість, що, виходячи на святкову ходу, кожен має подати свій гарний атрибут і презентувати якийсь гарний елемент руху», - розповіла Харчук і зазначила, що, відштовхуючись від вищевказаних критеріїв, будуть визначені і нагороджені найкращі команди-учасниці святкової ходи.

Вона також наголосила, що участь у ній може взяти кожен житомирянин.

«Кожен житомирянин, вдягнувши яскравий, гарний костюм, шляпу, взявши стрічку, взявши квітку, може приєднатися до урочистої святкової ходи», - каже Лариса Харчук.

Як повідомляв Житомир.info, на відзначення Дня Житомира цього року витратять більше 0,5 млн. грн.

Нагадаємо, що в зв’язку з Днем міста 5 вересня майдан Соборний перекриють на дві години, а 7 вересня – на весь день.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі