Події

В Житомирі у дворі багатоповерхівок упали три дерева, одне з них – на дитячий майданчик

15 September 2013, 18:18

15 вересня у Житомирі в мікрорайоні Польова, навпроти ТЦ «Фуршет» у дворі будинків Вітрука,10, Шевченка, 100 та 102, протягом декількох годин упали три верби.

Одне з дерев, що росло перед 9-поверхівкою по Вітрука,10, викорчувалось з коренем і впало прямо на дитячий майданчик, накривши розлогими гілками гірку-ковзанку.

Жителі будинків розповідають, що верба на дитячий майданчик впала близько 12.00, не витримавши ваги дощових крапель.

«Дерево впало сьогодні десь після 12 години. Я вранці їхав по гриби, воно ще стояло, о 14 приїхав – уже лежить. То вони від снігу падали, а це від дожу: листя і стовбур мокрі, від того й вага. Воно ж разом з коренем впало», - розповів житель будинку по Шевченка,100.

Люди нарікають, що дерева потрібно було вже давно зрізати, адже вони великі і вже були похилені. Мешканці радіють, що на момент падіння дерева на майданчику нікого не було.

«Ця плакуча верба була вже давно похилена. Ось тут неподалік біля сусіднього будинку спиляли, а біля нас чомусь ні. Он ще одне дерево похилилося, воно теж чекає: десь трохи вітер – і воно впаде. Дерева ж уже старі, їх може повивертати у будь-який момент. Це дуже добре, що дітей не було. Це велике щастя. А ця площадка постійно «забита». Через те, що дощі ідуть, батьки не пустили дітей. А якби суха погода, тут кишіло б малечею», - розказав мешканець будинку по Вітрука,10.

Біля будинки по Шевченка,100 верба відламалась від стовбура: величезний шматок дерева впав близько 8 ранку і мало не перекрив вхід до під’їзду.

Навпроти будинку по Шевченка,102 верба також не витримала ваги дощових крапель і, викорчувавшись з коренем, близько 15.30 впала - теж біля самісінького спортивно-ігрового майданчика.

За словами мешканців багатоповерхівок, від падіння дерев не постраждали ні люди, ні автомобілі, припарковані поблизу будинків.

Біля будинку по вул. Вітрука,10

Біля будинку по вул. Шевченка,100

Навпроти будинку по вул. Шевченкa,102

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі