Спорт

Житомирська районна федерація футболу підписала договір з федерацією футзалу та розповіла про свої плани

15 November 2013, 13:17

В іграх чемпіонату Житомирського району з футболу у період сезону-2013 взяли участь близько 1500 гравців. Щоразу матчі гуртували все більшу і більшу кількість уболівальників, збираючи їх на футбольних полях. Одним з найбільш видовищних був «Золотий матч», перемогу в якому здобув вже триразовий чемпіон району - команда «Танкіст» з Новогуйвинська.

Про це 14 листопада під час звітної прес-конференції розповів голова Житомирської районної федерації футболу Руслан Павлюк.

«В цьому році ми мали більше уваги і підтримки з боку усіх небайдужих організацій та установ, котрі вболівають за футбол. Ми провели колосальну роботу. Особливим досягненням є те, що вперше був проведений турнір серед ветеранів з футболу. Ми хочемо те все зберегти, розвинути, і збільшити в рази», - розповів Павлюк.

Президент футбольної команди «Танкіст» Володимир Решотка акцентував увагу на соціальній значущості футболу, який активно стає масовою грою, адже молодь вже не йде «на пиво», а долучається до футболу – в якості гравця або ж як уболівальник.

Підбивши підсумки футбольного сезону у районі, Руслан Павлюк окреслив і плани на майбутнє.

«Один із пріоритетних напрямків на наступний рік - робота на перспективу. Це діти. Ми хочемо створити дитячу футбольну лігу. Це не буде типовий турнір «Шкіряний м'яч», який у більшості випадків проводиться для «галочки». Ми хочемо створити справжню дитячу лігу, і у нас сьогодні є для цього усі можливості», - поінформував Павлюк.

Також під час заходу Житомирська районна федерація футболу та Федерація футзалу міста Житомира підписали договір про співпрацю.

«Віднині змагання під егідою наших федерацій будуть спільно аналізуватися, контролюватися, спільною буде статистика, облік гравців. Ми йдемо до того, щоб організовувати якісний футбольний процес», - розкрив суть договору Руслан Павлюк.

«Хоча футзал нині існує як окремий вид спорту, однак він був і залишається меншим братом великого футболу», - наголосив в. о. голови Федерації футзалу міста Житомира Віктор Таран.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі