Місто

Подаровану Києвом ялинку в Житомирі хочуть розділити на дві

28 November 2013, 13:03

27 листопада на засіданні виконкому Житомирської міськради мер Володимир Дебой похвалився подарунком з Києва – новорічною ялинкою, яка у 2011-2012 роках стояла на Майдані Незалежності. 

Втім Юрій Янушевич - директор КП «Електричних мереж зовнішнього освітлення «Міськсвітло», на баланс якого передали ялинку, розповів, що встановлення 40-метрового «подарунку» на майдані Корольова в Житомирі є досить витратним та проблемним.

«Я не знаю чи добре, чи погано, що вам на баланс передали ялинку, але це ж та «йолка», над якою сміялася вся Україна. На тобі небоже, що мені не гоже. Яка різниця в затратах на встановлення та обслуговування цієї ялинки, яку Житомир купив, і тієї, яку отримав з Києва?», - запитав член виконкому Віталій Француз.

«Щоб привезену з Києва ялинку встановити так, як передбачено за проектом, витрати будуть набагато більшими, тому що це більший об’єм роботи. Наша ялинка висотою 18 метрів і тому витрати, порівняно, невеликі, бо наші вишки працюють на висоті до 18 метрів. Тобто підприємство має власну техніку, щоб виконати цю роботу. Київська ялинка набагато більша і потребує спеціальної техніки, якої ні в Житомирі, ні в області немає. Крім того, треба відповідна спеціалізована монтажна організація для виконання верхолазних робіт, що потягне значні кошти», - розповів Юрій Янушевич та зазначив, що виробники ялинки запропонували з однієї конструкції зробити дві.

«Була у нас нарада у міського голови з представниками підприємства з Тернополя, яке виготовляло цю ялинку – це спеціалізоване підприємство «Ялинка України». Вони запропонували такий варіант: кажуть, що є можливість зробити з тієї одної ялинки дві», - сказав директор «Міськсвітла»

За словами Юрія Янушевича, у цьому році можливим буде лише використання ілюмінації з нової ялинки, яку зараз ремонтують.

«Там є ілюмінація, але ті гірлянди, які привезли, ми зараз ремонтуємо, бо її, мабуть, більше не збирались ставити в Києві і так розбирали, що просто все позривали. Наразі ми займаємося гірляндами і хочемо їх відновити, щоб завдяки цій додатковій ілюмінації внести інший колорит уже на ці свята», - розповів Янушевич.

Ось як виглядає головна новорічна ялинка Житомира (фото з архіву редакції)

А ось таку ялинку Житомир отримав у подарунок зі столиці:

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі