Політика

Щоб протягнути Евроланцюг через Житомирську область, потрібно 170 тисяч осіб

28 November 2013, 16:05

29 листопада о 12.00 від Києва до кордону з Європейським союзом через Житомир, Рівне, Львів та Перемишль протягнеться живий ланцюг. Ідея створення «живого» ланцюга належить львів’янам, які запропонували у день проведення саміту у Вільнюсі з’єднати Майдан Незалежності з найближчою європейською країною - Польщею.

«Маршрут живого ланцюга пройде через Київ, Житомир, Рівне, Львів, Перемишль. Щось подібне було у 1990 році, коли був створений живий ланцюг на «Акт Злуки»! Це об'єднає народ, покаже світу силу та єдність українців! Це увійде у новітню історію України, яку створимо ми! Для цього потрібно близько 1 млн. людей. Віримо в те, що при правильній організації та координації, акція ця реальна», - зазначають координатори акції.

Зараз триває робота по організації акції, найактивнішими є Львів, Київ та Рівне, а Житомир залишається найбільш проблемним етапом живого ланцюга, тому навіть розглядалась можливість змінити маршрут: провести живий ланцюг в обхід Житомира через Вінницю та Тернопіль. Однак діяти вирішили, як і планувалося. Через соцмережі зараз шукають людей в інших областях, які зможуть приїхати на Житомирщину, щоб не розривати ланцюг.

Маршрут Євроланцюга від Києва до Перемишля

«Потрібна допомога по Житомирській області, адже жодної конкретної інформації у нас поки що немає», - повідомив журналісту Житомир.info один з координаторів акції Олександр Пахальчук.

За останньою інформацією активістів, для того, щоб створити ланцюг від Києва до Перемишля потрібно щонайменше 500 тисяч осіб. Зокрема на ділянці у Житомирській області необхідно приблизно 177 тисяч осіб.

«Корець-Новоград-Волинський (34,5 км) – 29,5 тис. осіб, Новоград-Волинський-Житомир (протяжністю – 84,8 км), необхідно 70,6 тис. осіб, Житомир-Коростишів (30,4 км) – 25,5 тис. осіб, Коростишів-Макарів (61,1 км) – 51 тис. осіб», - така інформація розміщена в групі Вконтакті «Живий ланцюг до ЄС «Євроланцюг».

Координатори Євроланцюга у Житомирі повідомили Житомир.info, що акція пройде через місто по вул. Київській через площу Соборну і далі по вул. Перемоги та проспекту Миру.

«Просимо людей 29 листопада об 11.00 вийти на вулиці Житомира, щоб о 12.00 уже можна було створити живий ланцюг. Він пройде по Київському Шосе, по вул. Київській, площі Соборній, вул. Перемоги, проспекту Миру і далі до траси Київ-Чоп. Зараз організовуємо людей в районах», - повідомила координатор Тетяна.

Маршрут Євроланцюга через Житомир

Як повідомляв Житомир.info, 28 листопада житомирські студенти з державним прапором та плакатами вийшли на майдан до пам’ятника Корольову

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі