Події

Опозиційному депутату Житомирської облради погрожують по телефону

14 December 2013, 19:18

 Депутату Житомирської облради Руслану Годованому (фракція ВО «Батьківщина») погрожують по телефону.

Депутат повідомив Житомир.info, що 14 грудня звернувся з приводу погроз до Житомирського міськвідділу міліції.

«Вчора хтось з прихованого номеру подзвонив і сказав: «Будеш продовжувати, буде як з іншими». Не знаю, що малося на увазі. Сьогодні почалися дзвінки з ранку і до 16.00 включно з номера якогось автомата: кожні 20-30 хвилин дзвонять і мовчать. Вирішив написати заяву в міліцію, розповів про події, повідомив номери, нехай правоохоронці думають, що з цим робити. Я бачу, що робиться в Житомирі з активістами Демальянсу, що робиться зі «Свободою», як ріжуть колеса і розмальовують машини, б’ють людей. Якщо міліція має охороняти громадян, то нехай займається», - сказав Годований.

Руслан Годований є одним з членів Житомирського штабу національного супротиву, інколи допомагає возити людей на Майдан у Київ, бере активну участь у житомирському євромайдані. Дзвінки пов’язує саме з цією діяльність.

«Міліція зафіксувала це як погрози по телефону. Ми знаємо, що максимально збивають завтра явку на Євромайдані, тому може бути що завгодно», - пояснив депутат.

Годований каже, що підозрілі дзвінки надходять не тільки йому і зазвичай це відбувається перед черговим народним віче на Майдані у Києві.

«Минулої суботи ми з Віталієм Йосиповичем (Француз, голова фракції ВО «Батьківщина» в облраді – ред.) «продавали машини» - нам цілий день дзвонили з цього питання. Сьогодні нам просто дзвонять і мовчать. Проаналізувавши деякі події, я зрозумів, що треба заяву покласти в міліцію, зафіксувати факт. Розказав їм де моя машина стоїть, де я ходжу, щоб потім не казали, що вони не знали», - зазначив депутат обласної ради.

Руслан Годований каже, що його приємно здивувало відношення в міськвідділі міліції.

«Зі мною говорив не тільки слідчій, але й керівники, які в цей час були у міськвідділі на Лесі Українки. Говорили дуже чемно, записували в три блокноти, кудись передзвонювали», - розказав Годований.

Нагадаємо, що Годований разом з іншими депутатми визволяв автівки активістів, які ввечері 9 грудня їхали до Києва на Майдан Незалежності і були зупинені поблизу села Глибочиця.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі в ніч з 23 на 24 листопада побили редактора газети «20 хвилин» Влада Пучича, ввечері 29 листопада біля офісу Демальянсу побили активістів-організаторів місцевого Євромайдану, 4 грудня побили та розмалювали автівку «свободівця», 12 грудня порізали колеса та розмалювали машину прихильника Демальянсу. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі