Влада

Влада шукає «крайніх», які годують житомирських дітей спредом замість масла, прокуратура каже – самі винні

27 December 2013, 15:54

 Замість масла дітям у садках дають спред – такі результати лабораторних досліджень оприлюднила на брифінгу 27 грудня заступниця мера Житомира Наталія Леонченко.

Зразки масла відбирали у двох дитячих садках і передали на дослідження у три лабораторії. У всіх трьох підтвердили – масло не відповідає вимогам.

Масло «Полтавочка» Полтавськго маслозаводу повернуть постачальнику, тож на столи до дітей воно не потрапить – переконують у міській раді. Втім, депутат Олександр Рабінович, який також передавав масло із дитячих садків на експертизу, впевнений, що влада мусила зробити це ще місяць тому, коли його колега Наталія Боровська надала підтвердження, що дітей у дитсадках годують спредами, небезпечними для їх здоров’я.

Вжити заходів раніше не могли, бо не мали на те підстав, - пояснює Леонченко, адже експертиза, яку проводили на початку грудня, встановила, що масло відповідає стандартам, а з дитячих садків скарг не надходило.

Хто винний у тому, що на столи дитячих садків потрапляло масло неналежної якості – мають встановити правоохоронці. Міська рада вже звернулася до прокуратури, написати скарги до інших правоохоронних органів збираються опозиційні депутати.  Чиновники переконують: у наступному році пропишуть у договорах більш жорсткі умови до постачальників, а ще закладуть у бюджет гроші на проведення позапланових лабораторних досліджень.

Водночас, після проведення брифінгу прес-служба прокуратури Житомирської області розповсюдила повідомлення наступного змісту: «Прокуратурою області із залученням фахівців контролюючих органів організовано перевірку дотримання Житомирською міськрадою вимог чинного законодавства при організації харчування дітей у навчальних закладах міста. Особливо ретельно буде перевірено якість та безпечність продукції, що постачається. Окрім того, за результатами перевірки також буде розглянуто питання про відповідальність винних осіб, у тому числі органів виконавчої влади».

Прокуратура зазначає, що контроль за виконанням постачальниками договірних зобов’язань, у тому числі щодо якості продукції, покладено на замовника послуг за державні кошти, яким у даному випадку є управління освіти Житомирської  міської ради.

Нагадаємо, що 31 жовтня начальник управління освіти Валентина Весельська звільнилася з займаної посади за власним бажанням. Офіційно в управлінні і досі немає керівника, хоча на сайті міської ради є повідомлення, що конкурс на вакантну посаду проведено і триває спецперевірка кандидата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі