Події

Двері квартир активістів житомирського Євромайдану вночі намагалися вибити невідомі

11 January 2014, 13:28

До квартири активіста житомирського Євромайдану, редактора місцевої газети «20 хвилин» Влада Пучича вночі завітали непрохані гості, які намагалися вибити двері до помешкання.

«Двері моєї квартири щойно вибивали» – близько першої години ночі 11 січня написав на своїй сторінці у Facebook Влад Пучич.

«Вибивали приблизно о 23:50. Міліція приїхала через 30 хвилин після виклику», - додав активіст.

У телефонній розмові з журналістом Житомир.info Влад Пучич розповів, що невідомі, швидше за все, орудували ломом.

«Перше, що я почув, це звук скла, яке б’ється, – вони розбили лампочку на сходовій клітинці. Причому зробили це не лише на другому поверсі, де я живу, а й на першому. Потім вони розбили дверний «глазок». Гатили в двері десь хвилину. Підозрюю, що в них був ломик або подібний металевий предмет», - розповів Пучич.

Нічні візитери залишили на дверях квартири Влада Пучича свої сліди.

Непрохані гості вночі завітали до ще одного активіста житомирського Євромайдану Дмитра Ткачука.

«Не дуже схоже, що гості, які прийшли о другій годині ночі, були з мирними намірами. Безглузді дії, що не піддаються законам логіки. Обмежені люди вигадують тупі «спецоперації». Співчуваю», - такий запис з’явився на сторінці Дмитра Ткачука вранці 11 січня.

Телефоном Ткачук розповів Житомир.info, що вищеописаним подіям передувала ще одна: на активістів намагалися напасти і майже півгодини переслідували їхній автомобіль.

«Події 10 січня почалися ще близько восьмої вечора. Троє осіб намагалися напасти на нас біля офісу Демократичного Альянсу. На щастя, ми встигли вскочити в будівлю й зачинитися. Після цього хвилин 20 за автомобілем, яким ми їхали, ганялися дві автівки. Ми зробили кіл десять – їхали вулицями Московською, Щорса, Чапаєва, Лесі Українки, заїжджали в двори, а вони постійно слідували за нами. Потім ми почали світити на них, намагалися зняти на фотоапарат, і вони втекли. А вже десь о 02.20 невідомі намагалися винести двері моєї квартири. Викликав міліцію, написав заяву», - розповів Ткачук.

Активісти зафіксували номери автомобілів, котрі їх переслідували.

«За авто на якому ми рухались велося переслідування двома автомобілями з тонованими вікнами DEWOO Nexia AM 4476 AT та Lanos 62321 ВВ», - написав 10 січня на своїй сторінці у Facebook Дмитро Ткачук (орфографія та пунктуація збережені).

Фото зі сторінок Влада Пучича та Дмитра Ткачука у мережі Facebook

Як повідомляв Житомир.info, на Дмитра Ткачука невідомі нападали 21 грудня минулого року.

Також нагадаємо, що 24 листопада у під’їзді будинку побили активіста житомирського Євромайдану Влада Пучича. Ще один напад на Пучича та інших учасників Євромайдану стався в ніч з 28 на 29 листопада.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі