Події

У Житомирі продовжуються напади на активістів, а Янукович роздає нагороди міліціонерам

23 December 2013, 14:43

У Житомирі напали на одного з організаторів та активного учасника місцевого Євромайдану Дмитра Ткачука.

Про це Житомир.info розповів сам Дмитро Ткачук.

«21 грудня, близько 20.10, повертався додому. Біля під’їзду на мене чекали двоє. Я зайшов у під’їзд, почав підніматися, відчув, що вони біжать за мною. Вони напали, але я скористався газовим балончиком, зміг відбити одного і виграти кілька секунд. Вони замешкалися, а я почав підніматися додому», - розповів Ткачук.

На своїй сторінці у Facebook він написав: «В під'їзді будинку на мене напало двоє невідомих. Цього разу це не якась дворова школота, а гарно підготовлені спортсмени».

За словами Дмитра Ткачука, через 10 хвилин після інциденту він викликав міліцію і через годину приїхала слідчо-оперативна група.

«На місці оформили відповідну заяву, у невідомий період будуть щось розслідувати», - каже Ткачук.

Тим часом з нагоди професійного свята президент України нагородив міліціонерів, серед них і житомирські правоохоронці.

Указ президента «Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня міліції» опублікований на його офіційному інтернет-представництві.

«За вагомий особистий внесок у зміцнення законності та правопорядку, боротьбу зі злочинністю, зразкове виконання службового обов'язку та високий професіоналізм» Віктор Янукович нагородив орденом «За заслуги» III ступеня Демяненка Юрія Володимировича - начальника управління громадської безпеки Управління МВС України в Житомирській області, полковника міліції.

А заступникові начальника Управління МВС України в Житомирській області, полковнику міліції Будзинському Миколі Петровичу президент присвоїв почесне звання «Заслужений юрист України».

Як повідомляв Житомир.info, 24 листопада у під’їзді будинку побили активіста житомирського Євромайдану Влада Пучича. Другий напад на Пучича та інших учасників Євромайдану стався в ніч з 28 на 29 листопада.

Нагадаємо, що в Житомирі закидали камінням і порізали колеса мікроавтобусу, який віз людей на Єваромайдан в Київ.

Також повідомлялося, що невідомі залякують 14-літню доньку активіста. А опозиційному депутату Житомирської облради погрожують по телефону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі