Події

Житомирського студента-євромайданівця викликали у міліцію

11 February 2014, 16:50

 11 лютого житомирський студент замість навчання ходив на допит в управління МВС.

Повістку у міліцію євромайданівець Олександр Шевчук отримав напередодні. Хлопець каже, її принесли о 21.30 і вручили батькам. У міліцію викликали через акцію протесту 23 січня, під час якої люди штурмували Житомирську облдержадміністрацію.

Підтримати Олександра прийшли й інші активісти Євромайдану. Вони впевнені – таким чином влада намагається тиснути на людей, які беруть участь у протестах.

Такі заяви у міліції називають спробою створити штучний резонанс довкола власної діяльності і пояснюють: кримінальне провадження розпочали за фактом замаху на захоплення адмінбудівлі, тож зараз з’ясовують усі обставини.

Усе сказане слідчому може бути використане проти вас, навіть якщо ви не штурмуєте держустанови і десятою дорогою обходите акції протесту, - у цьому переконана право захисниця Юлія Демчук. Вона радить вкрай уважно ставитись до таких викликів у міліцію: згідно ст.63 Конституції України відмовлятися від дачі будь-яких показів; йти на виклики лише за участі кваліфікованих адвокатів; якомога менше надавати інформації стосовно себе, своїх близьких, родичів, роботи і навчання.

На тиск і упереджене ставлення під час допиту активіст Шевчук не скаржиться. Пробувши у міліції близько двох годин, він відповів на запитання слідчого і пішов готуватися до нових євромайданівських акцій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі