Влада

Володимир Дебой і після відставки продовжує звітувати про свою роботу на посаді мера Житомира

26 February 2014, 15:43

Володимир Дебой більше не мер Житомира. За це рішення 25 лютого проголосували 43 депутати, хоча вистачило б і 41-го голосу. Деякі колишні соратники міського голови раділи навіть більше, ніж опозиція. Сам Володимир Дебой повідомив, що підстав для його відставки немає, тому все що відбувається – незаконно.

«Дострокове припинення повноважень сільського, селищного і міського голови регламентується ст. 79, а так, як воно зараз відбувається, воно не є законним. По тій причині, що ця стаття передбачає виключні підстави, згідно з якими достроково припиняються повноваження міського голови. Жодна з підстав у рішенні не вказана», - сказав з трибуни перед голосуванням Володимир Дебой.

Але більшість депутатів  вирішила остаточно - мера необхідно перезавантажити. За словами Володимира Кропивницького, йому було вкрай важко працювати у команді мера, тому він запропонував «наполеончика» зняти сьогодні легітимно депутатами».

Останнім, що зробив Володимир Дебой на посаді, - запропонував проголосувати за народний виконком і ввести у нього всіх охочих - 61 людину. Питанням ефективності такого виконкому депутати вирішили зайнятися пізніше, тому швидко проголосували за весь список і перейшли до розгляду відставки міського голови.

Колишній мер подякував колегам за роботу і залишив сесійну залу. Виконувати обов'язки міського голови до перевиборів буде опозиційний секретар - Любов Цимбалюк. Після відставки Дебоя на сайті міської ради з’явилося його звернення та звіт про роботу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі