Влада

27 житомирських дітей вже поїхали на відпочинок у табір «Молода гвардія»

24 March 2014, 16:23

На відпочинок в Український дитячий центр «Молода гвардія» (м. Одеса) вже поїхали 27 дітей з Житомирської області.

Про це Житомир.info розповів заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації Олександр Антонюк.

«Вже одна зміна дітей Житомирської області у кількості 27 осіб була направлена до центру «Молода гвардія». На цьому тижні, в четвер-п’ятницю, планується направити на оздоровлення другу зміну в такій же кількості», - розповів Антонюк.

Під час засідання обласного оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області він розповів, що всього Міністерство соціальної політики України цьогоріч замовило 11 200 путівок до «Молодої гвардії», з них 8 560 путівок – безкоштовні.

«Фактично 70% від усієї кількості путівок будуть надані безкоштовно батькам дітей диспансерного обліку, творчо обдарованих, а також дітям-сиротам, позбавленим батьківського піклування», - наголосив Олександр Антонюк.

Також передбачено 1320 путівок, оплачених на 80% - решту вартості доплачуватимуть батьки - та 440 путівок, де батьківська доплата складатиме 50%.

Повна вартість путівки у «Молоду гвардію» цьогоріч становить 4890 грн. Торік відпочинок у дитячому центрі коштував 4460 грн.

У 2013 році в «Молодій гвардії» відпочило 354 дитини з Житомирської області. Також 461 дитина пільгових категорій була направлена на оздоровлення в «Артек». Однак, як зазначив Антонюк, цього року Мінсоцполітики не буде закуповувати путівки у дитячий центр «Артек» у зв’язку з відмовою нового керівництва цього закладу у їх продажі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі