Події

Підприємці з Бердичева обіцяють пікетувати держустанови, поки не скасують утилізаційний збір та акциз

25 March 2014, 15:53

25 березня близько сотні бердичівлян пікетували Житомирську облдержадміністрацію, вимагаючи відміни утилізаційного збору та акцизу на переобладнання транспортних засобів. Перед тим підприємці пікетували один із митних терміналів Житомирської митниці у селі Оліївка.

Бердичівляни кажуть: через нові податки, введені на початку року, їх бізнес з переобладнання вантажних автомобілів у пасажирські на межі занепаду. Через це більше п'яти тисяч чоловік втратили роботу.

«Через введення акцизного податку, який ввели з нового року, і податку на утилізацію, який ввели з першого вересня минулого року, практично зупинився автомобільний бізнес в Україні. Більше п'яти тисяч людей тільки в Бердичеві залишилися без роботи. Це люди, які безпосередньо пов'язані з переобладнанням мікроавтобусів. Оскільки Бердичів був центром переобладнання, ми сильно постраждали» - бідкається підприємець Володимир Дігтяр.

Його доповнює голова Спілки автопідприємців м. Бердичева Олександр Парасюк. Чоловік говорить, що у райцентрі переобладнання з’явилося стихійно.

«Ті люди, які втратили роботу років 14-15 тому, зібралися в колективи. Туди входять різні працівники з різними професіями. Це для нас така була палочка-виручалочка. Бердичів є одним із основних центрів в Україні, де таким займаються. Тут найбільше, мабуть, переобладнань. В нас і якість хороша, і ціни помірні», - розказує Парасюк.

До мітингувальників вийшов губернатор Житомирської області Сидір Кізін і голова обласної ради Віталій Француз. Вислухавши вимоги людей, чиновники обіцяли посприяти підприємцям з Бердичева.

«Ви - основа громадянського суспільства, тому я в повній мірі розумію, що ми повинні все зробити, що ми можемо, для того, щоб зберегти робочі місця і не тільки не заважати, але й допомогти», - сказав Сидір Кізін. Зокрема, він пообіцяв донести цю інформацію до своїх однопартійців у Верховній Раді.

Розглядати законопроект щодо відміни утилізаційного збору та акцизу на переобладнання транспортних засобів народні депутати мають найближчим часом. Підприємці кажуть: будуть виходити на акції та пікети, допоки цей закон не приймуть.

Як підприємці пікетували Житомирську митницю у фоторепортажі Михайла Загорського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі