Влада

Начальник управління освіти Житомира вважає, що зменшення «ваги» атестату з 200 до 12 балів треба відкласти

31 March 2014, 17:05

 Відміну 200 балів за атестат краще було б відкласти до 2015 року, сумарні 12 балів за атестат нівелюють досягнення «медалістів».

Про це начальник управління освіти Житомирської міської ради Надія Поливода сказала в коментарі Житомир.info.

«Я вважаю, що таким чином, як зроблено зараз, це робити не можна. Було б нормально, якби це вводилося б з 2015 року, не постфактум, а з попередженням до того, щоб це стосувалося наступного 11 класу. Для дітей, які готувалися два роки до вступу в навчальні заклади це невеличкий стрес. Виходить, що різниця в 1-2 бали по 12-бальній системі не відображає якості оцінок, які отримали діти впродовж навчання в 10-11 класах», - зазначила Надія Поливода.

Начальник управління освіти вважає, що зменшення балів за атестат нівелює знання відмінників-медалістів.

«Оцінки в атестат входять за 10-11 клас, враховуються всі семестрові, перездача не дозволяється. Якщо бал медаліста – 10, 11, 12 балів, то і у не медаліста теж може бути 10-11 балів. Крім того, що в них не буде додаткових балів за медаль, то ще й тут урівнюється. Все таки градація в 200 балів показує на якому рівні дитина вчилася. Це та ж сама ситуація, коли з 5-бальної системи перейшли на 12-бальну, яка, з моє точки зору, більш якісний показник навчання дитини», - сказала Поливода.

Нагадаємо, що введення 200 балів за атестат теж відбувалося наприкінці навчального року, у березні-квітні 2010 року. У березні 2014 року Міносвіти оприлюднило проект змін до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2014 році, що пропонується для громадського обговорення. Однією з найважливіших змін є вилучення пункту про автоматичне переведення середнього балу атестату у 200-бальну шкалу і врахування середнього балу документа про повну загальну середню освіту лише за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі