Влада

У ЦВК пояснили, чому відмовилиcя реєструвати пенсіонерку з Житомирської області кандидатом у президенти

2 April 2014, 12:25

 ЦВК відмовилася реєструвати кандидатом в президенти України пенсіонерку з Житомирської області Ганну Костів.

Постанова про відмову у реєстрації опублікована на сайті Центрвиборчкому 1 квітня:

До Центральної виборчої комісії 30 березня 2014 року громадянка України Костів Ганна Павлівна особисто подала заяву про самовисування кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року.

Розглянувши подані документи, Центральна виборча комісія встановила їх невідповідність вимогам Закону України "Про вибори Президента України" (далі – Закон).

Так, Костів Г.П. порушено порядок самовисування, встановлений частиною першою статті 48 Закону, оскільки її заява про самовисування кандидатом на пост Президента України не засвідчена в установленому законом порядку.

Крім того, до вказаної заяви не додано документа про внесення Костів Г.П. у безготівковому порядку на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії грошової застави у розмірі два мільйони п’ятсот тисяч гривень відповідно до частини першої статті 49 Закону, чим порушено вимоги частини третьої статті 48, пункту 4 частини першої статті 51 Закону.

Анкета кандидата на пост Президента України, додана до вказаної заяви Костів Г.П., не містить відомостей, передбачених постановою Центральної виборчої комісії від 25 лютого 2014 року № 21 "Про форму анкети кандидата на пост Президента України", а саме в ній не зазначено дати проведення виборів, відомостей про громадянство України, посади (заняття), місця роботи, що свідчить про недотримання положень пункту 1 частини першої статті 51 Закону.

Автобіографія Костів Г.П. подана нею лише на паперовому носії та не містить відомостей щодо громадської роботи (в тому числі на виборних посадах), партійності, адреси місця проживання із зазначенням часу проживання в Україні. За таких обставин документ, поданий Костів Г.П., не є автобіографією кандидата на пост Президента України в розумінні пункту 2 частини першої статті 51 Закону.

Подана Костів Г.П. разом з іншими документами для реєстрації її кандидатом на пост Президента України декларація про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця та особи, яка претендує на заняття посади державного службовця, щодо себе та членів своєї сім’ї на порушення вимог частини першої статті 50 та пункту 5 частини першої статті 51 Закону не відповідає формі, встановленій Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції".

За таких обставин поданий Костів Г.П. документ не є декларацією про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру кандидата на пост Президента України в розумінні статті 50 та пункту 5 частини першої статті 51 Закону. Крім того, передбачений вказаними положеннями Закону документ не подано в електронному вигляді.

Усупереч вимогам пунктів 3, 7 частини першої статті 51 Закону Костів Г.П. не подано передвиборної програми в електронному вигляді, чотири фотографії розміром 4 х 6 см і дві фотографії розміром 9 х 13 см на паперових носіях та в електронному вигляді. Натомість подано на паперовому носії шість фотографій розміром 3,5 х 4,5 см та одну фотографію розміром 15 х 20 см.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі