Влада

Пашинський розповідає про корупційні схеми на житомирському ЛГЗ і наполягає на приватизації підприємства

20 May 2014, 17:53

 Частина підприємств та майна Державного управління справами, які не мають відношення до забезпечення діяльності Президента України та його Адміністрації, буде приватизована. Про це на брифінгу заявив виконуючий обов’язки Глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби на сайті в.о. президента України.

«На сьогоднішній день ми готуємо Указ про приватизацію тих підприємств, які не мають відношення до функціонування інституції Президента України. І я думаю, що до кінця тижня він буде вже опублікований», - сказав він.

Сергій Пашинський підкреслив, що завдяки проведеним заходам буде ліквідовано корупційні схеми, які раніше діяли та дозволяли деяким підприємства отримувати приховані прибутки. «Ми абсолютно чітко розуміємо і погоджуємося з думкою суспільства, що ДУС не повинно бути корупційною кормушкою, не повинно бути тією тіньовою схемою, яка забезпечує корупцію в нашій державі», - наголосив він.

Як приклад втілення корупційних схем,  в.о. Глави АПУ назвав діяльність Житомирського лікеро-горілчаного заводу, який підпорядковується ДУС.

«Ні минулому Президенту, ні майбутньому Президенту, ні нинішньому виконуючому обов’язки пити горілку виробництва Житомирського лікеро-горілчаного заводу явно не треба. Це підприємство не має відношення (до забезпечення роботи Президента). Та корупція, яка процвітала останні роки на цьому підприємстві, буде знищена», -  сказав він.  

Коментуючи дії влади щодо цього підприємства, в.о. Глави АПУ зазначив, що нині основне завдання - провести перевірку його діяльності відповідними органами для подальшої процедури виведення заводу із державної власності. Однак, з сумом констатував С.Пашинський, чинне керівництво заводу «не дає можливості державі Україна просто виконувати своє завдання та не допускає представників КРУ для перевірки», прикриваючись захистом інтересів трудового колективу.

«Невідомі особи сьогодні не допустили КРУ. Порушена кримінальна справа по підробленим акцизним маркам, по так званій лівій горілці», - зазначив він.

Сергій Пашинський підкреслив, що під час проведення приватизації зазначеного підприємства буде дотримано процедури, а інтереси трудового колективу будуть забезпечені на 100%. «А ті злочинці, які від імені ДУС керували цим підприємством, думаю у вас буде можливість висвітлити хід судового процесу щодо них», - додав в.о. Глави АПУ.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня, після чергової спроби штуруму ЖЛГЗ, народний депутат Геннадій Зубко мав телефонну розмову з в.о. керівника Адміністрації президента Сергієм Пашинським. 19 травня на підприємство разом з керівниками силових і контролюючих органів приїздив губернатор Сидір Кізін і обіцяв створити робочу групу для врегулювання ситуації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі