Влада

Верховній Раді запропонували призначити вибори мера Житомира на 26 жовтня, але не всі з цим погоджуються

23 July 2014, 15:50

У зв’язку з достроковим припиненням повноважень Житомирського міського  голови Володимира Дебоя Верховній Раді України пропонують призначити позачергові вибори мера Житомира на неділю – 26 жовтня 2014 року.

Про це йдеться у проекті постанови Верховної Ради №4327а «Про призначення позачергових виборів Житомирського міського голови (Житомирська міська рада Житомирської області)», зареєстрованому народним депутатом Анатолієм Гриценком від 22 липня.

«25 лютого на другому пленарному засіданні позачергової сесії міської ради в місті Житомирі було достроково припинено повноваження міського голови В.М. Дебоя. На сесії були присутні 54 депутати, за відставку проголосували 43 депутати. З 25 лютого функції Житомирського міського голови виконує секретар міської ради – Любов Цимбалюк. 7 березня 2014 року від імені секретаря міської ради та виконуючої обов’язки міського голови Цимбалюк Л.В до Верховної Ради України було надіслано звернення з клопотанням щодо призначення позачергових виборів міського голови м. Житомира», - йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови.

Коментуючи питання призначення позачергових виборів мера Житомира, перший заступник глави Адміністрації президента Геннадій Зубко розповів, що не хотів би, щоб ці вибори співпали у часі з перевиборами до Верховної Ради.

«Я б дуже не хотів, щоб ці вибори співпали з виборами до Верховної Ради. Венеціанська комісія рекомендує проводити місцеві вибори, парламентські та президентські вибори у різний час. Ніхто не повинен йти до влади за рахунок когось. Якщо це парламентські вибори – депутати мають працювати на округах і перемагати не за рахунок тих місцевих депутатів, які і так живуть серед людей. Якщо це місцеві вибори – то не потрібно ховатися за партійним брендом тієї чи іншої політичної сили, а потрібно самостійно доводити, що саме ви на місці живете і саме ви готові працювати», - пояснив Геннадій Зубко.

За його словами, місцеві перевибори з новими повноваженнями повинні відбуватися вже після зміни Конституції.

Нагадаємо, 22 липня нардеп Анатолій Гриценко зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про позачергові вибори мера Житомира. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі