Культура

У день ВДВ житомиряни у Луцьку роздавали цитатники Ольжича та реквізити поранених військових

4 August 2014, 17:55

Житомир - місто Олега Ольжича та 95-ї аеромобільної бригади - саме такі акценти вирішили поставити житомирські делегати, презентуючи наше місто на «Бандерштаті-2014».

2 серпня члени житомирської делегації на фестивалі українського опору, який проходив у місті Луцьк, роздавали цитатники одного з ідеологів українського націоналізму, поета і археолога Олега Ольжича та реквізити поранених військовослужбовців з 95-ї житомирської, 30-ї новоград-волинської та 26-ї бердичівської бригад.

У цей день житомиряни вбралися у тільняшки та вишиванки, щоб показати, як вони пишаються своїми десантниками.

«Житомир - місто постійної дислокації 95-ї аеромобільної бригади, ми пишаємося нашими хлопцями, які зараз на передовій відстоюють цілісність України. Ми були здивовані, що у Луцьку люди теж знають про подвиги наших десантників і моляться за них», - розповіла Юлія Демчук, яка узялася роздавати листівки з реквізитами продавцям сувенірної продукції та гостям фесту.

Житомиряни спершу планували збирати кошти на лікування 20-річного житомирського десантника Юрія Весельського, який отримав поранення 22 червня під час обстрілу колони. Втім, організатори вирішили збирати кошти централізовано.

«Ми привезли з собою скриньки і планували збирати гроші на реабілітацію Юри Весельського, але організатори вирішили збирати кошти централізовано і зробити лише один загальний пункт збору коштів на потреби української армії. Тоді ми вирішили роздавати реквізити і розповідати про усіх наших військових. Проте, нам таки вдалося домовитися з організаторами фесту і вони обіцяли перерахувати якусь частину зібраних коштів Юрі. Нехай навіть сума буде невеликою, але це допомога», - повідомив голова житомирської делегації Костянтин Суський.

Цього року програма «Бандерштату» особлива - організатори намагалися максимально згуртувати людей навколо теми війни і російської агресії проти України. Передусім вони акцентували увагу на допомозі українській армії. Інсталяції, презентації та промови учасників фестивалю незмінно стосувалися цієї теми.

На гутірках виступали відомі українські діячі та активісти, зокрема голова Люстраційного комітету України Єгор Соболєв, радник президента України Юрій Луценко, журналіст і генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія, командири батальйону «Азов» Ігор Мосійчук і Олег Однороженко та інші відомі українці. Усі вони говорили про важливість єднання і взаємопідтримки у цей важкий час.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі