Культура

У Житомирі планують зробити виставку дитячих картин у вікнах та видати книжку про історію Михайлівської

7 August 2014, 14:18

 До Дня міста на єдиній пішохідній вулиці Житомира планують влаштувати виставку малюнків у вікнах будинків, а краєзнавець Мокрицький готує книжку про історію Михайлівської.

Про це Житомир.info повідомив заступник мера Житомира Олександр Бочковський.

«Є така житомирська художниця Олена Гузенко, в неї дітки займаються, і у неї дуже креативна, цікава ідея – у вікнах, які виходять на вулицю Михайлівську, виставити роботи дітей. Це картини, присвячені не лише Житомиру, хоча це буде основний лейтмотив, і щоб наші житомиряни змогли отримати задоволення – проходячи Михайлівською, дивитися на роботи дітей. Я вважаю, що це – позитив», - зазначив Бочковський.

Заступник мера повідомив, що 7 серпня в нього буде зустріч із підприємцями, заклади яких розташовані на Михайлівській, і їм запропонують долучитися до цієї акції.

«Ми зможемо, не маючи якоїсь великої картинної галереї, долучити багатьох житомирян, щоб вони побачили наскільки у нас талановиті діти, і наскільки високохудожніми є їх роботи», - сказав Олександр Бочковський.

Бочковський нагадав про рішення міськвиконкому щодо заборони гучних святкувань і повідомив, що крім мистецької алеї з дитячими малюнками у влади є ще кілька задумок на свято.

«Все буде підказувати ситуація, яка (на той момент) буде в країні. Ще є плани випустити буклет про Михайлівську. Георгій Павлович Мокрицький за моїм проханням присвятить свою невеличку роботу, книжечку про історію Михайлівської. Георгій Павлович, зупинившись біля любого будинку на цій вулиці, може годинами розповідати про його історію. Я думаю, що пересічним житомирянам і гостям нашого міста буде цікаво про це дізнатися», - розповів заступник мера.

Книжку про Михайлівську планують видати до Дня міста. За словами Бочковського, на її видання можуть спрямують частину коштів з міського бюджету, які закладені на виготовлення презентаційних матеріалів, але точна сума поки невідома.

Як повідомляв Житомир.info, через проведення АТО на сході України у Житомирі скасовують гучне святкування Дня міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі