Влада

Активісти хочуть, щоб житомирську міліцію очолювала місцева людина з бездоганною репутацією

15 August 2014, 16:54

15 серпня під Житомирською облдержадміністрацією вигуками «Ганьба!» житомиряни проводжають претендента на пост начальника обласної міліції полковника Вадима Фокіна. 

Хлібосольним проводам передував пікет обласного УМВС, який зібрав більше двох сотень людей. Активістів різних громадських організацій Житомира об'єднало одне - небажання бачити Вадима Фокіна головним міліціонером Житомирщини. 

За словами координатора ГО «Автомайдан-Житомир» Олександра Таргонського, найбільше людей обурило те, що призначення Фокіна не обговорювали з громадськістю.

«Він працював у Міністерстві внутрішніх справ в той час, коли відбувалася революція і Захарченко посилав «Беркут» та інші підрозділи на розстріл людей, які вийшли на мирну маніфестацію. Виникає питання, чи може він взагалі працювати в міліції, і чим заслужили таку честь жителі міста Житомира та Житомирської області, що ця людина буде керувати правопорядком у нас в місті. А про теперішнього начальника Демяненка хочу сказати, що це був єдиний народний начальник УМВС, напевно, в усій Україні. Такого начальника УМВС, якого б вибрав народ і якого підтримував би так народ, напевно в Україні не було. Ми не за те, щоб залишили Демяненка, або підвищили Демяненка, ми за те, щоб Міністерство внутрішніх справ зважало на думку мешканців Житомирської області», - повідомив активіст.

Протестувальники наполягають на тому, щоб обласну міліцію очолювала місцева людина з бездоганною репутацією, а також вимагають, щоб такі призначення обов'язково погоджували з громадою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі