Влада

На лікування пораненого майора Житомирський міськвиконком виділив 10 тис. грн. допомоги

29 August 2014, 14:32

29 серпня на засіданні Житомирського міськвиконкому розглядалось питання про надання адресних соцдопомог пенсіонерам, інвалідам, малозабезпеченим мешканцям міста, в тому числі й родинам учасників антитерористичної операції.

«На сьогоднішній день 7 людей звернутися з проханням надати допомогу, бо їхні чоловіки чи сини беруть участь в АТО, у зв’язку з чим родини опинились у складному матеріальному становищі. Це не обов’язково кошти на лікування чи реабілітацію, є випадки, коли дружина не може зібрати дітей до школи, бо чоловік на війні, або мати не має коштів їздити до сина, який перебуває у Харківському чи Дніпропетровському шпиталі», - пояснила начальник управління праці та соцзахисту населення Житомирської міської ради Любов Петренко.

Крім зазначених у переліку осіб, яким надавались грошові допомоги у розмірі 1-2 тис. грн., заступник міського голови Олександр Бочковський розповів про ще одного військового, який потребує допомоги, але не був включений в даний список.

«28 серпня надійшло звернення від Чупрун Людмили Олександрівни - дружини учасника АТО Чупруна Ігоря Миколайовича, який зараз знаходиться після важкого поранення на лікуванні у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні. Там ампутація однієї ноги, лікарі намагаються врятувати другу ногу. Є прохання підтримати це звернення, воно надійшло день тому, через що не було можливості включити цю людину в список додатку до проекту рішення виконкому. Розмір допомоги прошу визначити на розсуд виконкому», - розповів Олександр Бочковський.

Фото 8 корпусу

Члени виконкому порадилися і запропонували виділити цій родині 10 тис. грн. Дана пропозиція була підтримана одноголосно усіма членами міськвиконкому.

За інформацією сайту 8 корпусу, житомирянин Ігор Чупрун - майор управління 8-го армійського корпусу. 19 серпня під час обстрілу блокпосту з ворожого «Урагану» він отримав контузію, осколком розтрощило праву ногу, яку довелося ампутувати. Наразі офіцер перебуває у лікарні в важкому стані. У Ігоря почали відмовляти нирки, зараз він підключений до апарату «штучна нирка».

Картка для перерахування допомоги у ПриватБанку 4405 8823 1058 2915 на ім’я дружини Чупрун Людмили Олександрівни (тел.: 067 429 12 04).

Нагадаємо, станом на 28 серпня відомі імена 34 військових з Житомирської області, які потребують коштів на лікування, протезування та реабілітацію. Житомир.info зібрав інформацію про поранених та банківські реквізити, на які можна надсилати кошти для адресної допомоги військовим. Інформація постійно оновлюється та доповнюється.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі