Влада

Як депутати призначали четвертого заступника мера Житомира

24 September 2014, 20:49

 Бурхливим обговоренням супроводжувалося призначення четвертого заступника Житомирського міського голови на сесії 24 вересня.

Перед затвердженням порядку денного, член міськвиконкому Дмитро Ткачук запропонував зняти питання призначення Євгена Демчика.

«Ми закликаємо, щоб на цю посаду були подані усі заявки від охочих, і лише після того питання виносилося на розгляд сесії. Крім того, також хотів би сказати, що в кризових умовах будь яке питання повинне прийматися з точки зору максимальної ефективності від рішення. І, відповідно, що як не відкриті процедури і реальна конкуренція зможе сьогодні знайти і ту людину і ті ідеї, і ті рішення, яких потребує наше місто. Проблеми, які підпадають під компетенцію даного профільного заступника, це – транспорт, економіка, це ключові питання, одні з ключових питань, які сьогодні є актуальними для потреб міста», - наголосив Ткачук.

Втім, депутати не пристали на пропозицію зняти питання і обговорювали кандидатуру заступника, після чого все ж таки проголосували за призначення Євгена Демчика.

За словами новопризначеного заступника Житомирського міського голови, він ніколи не був членом Партії регіонів, а займався лише підприємницькою та громадською діяльністю. Хоча «свободівець» Сергій Оніщук натякав на тісні стосунки Євгена Демчика з «регіоналами», а на партійному сайті є красномовні фото.

«Сьогодні (головне) не партійна приналежність, сьогодні є громадська позиція, яку я займаю з 2009 року. Ті аспекти і ті проблеми ведення бізнесу, інвестиційні проекти коли була при владі Партія регіонів, то ми виходили на рівень облдержадміністрації і працювали на той момент. Ну так сталося, що Партія регіонів була в нашій державі. Але ми працювали і працюємо з будь якою політичною силою. Ми були комунікаторами, наша організація (обласна організація підприємців, роботодавців та орендарів), була комунікатором, вона з’єднувала, а не роз’єднувала», - запевняє Євген Демчик.

Також заступник міського голови розповів, що першими його кроками на новій посаді буде реорганізація транспортної системи Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі