Влада

Наймолодший Литвин вважає, що причин для його звільнення з посади командира корпусу немає

7 October 2014, 16:25

Командир 8-го армійського корпусу генерал-лейтенант Петро Литвин переконаний, що підстав для його звільнення немає.

Про це Литвин сказав у Житомирі 7 жовтня під час прес-конференції.

Петро Литвин прокоментував указ президента від 6 жовтня про звільнення свого старшого брата, Миколи Литвина, з посади голови Державної прикордонної служби України.

«Сьогодні вранці на сайті президента я прочитав указ 757/2014. Що я хочу сказати: голова Державної прикордонної служби будував свою роботу відкрито. Він сьогодні будував її європейсько і йшов до стандартів демократичного суспільства в тому плані, що це не повинен бути колючий дріт, це не повинні бути рови, а це повинні бути пункти пропуску, це повинно бути спостереження в системі через супутник, в режимі онлайн, в реальному часі і таке інше. Не повинен бігати прикордонник з собакою, так, як ми бачили в кінофільмах 40-х років. І я розумію, що, напевно, десь не всім подобалося: хтось хотів неліцензовані товари провозити і таке інше, кордони були закриті серйозно. І видумали той неконтрольований кордон від Ізвариного до Успенки, який не контролювався. Комусь заважало, що більше 10 років голова Державної прикордонної служби. А це стабільність. А те, що сьогодні прийняв рішення президент як верховний головнокомандувач Збройних Сил України, змінивши того чи іншого керівника, я не можу це коментувати, це не у моїх правилах», - сказав Петро Литвин.

На запитання журналіста «Чи не думаєте ви, що далі може бути ваше звільнення», Литвин відповів: «Немає за що».

«За мною стоїть правда, якби не було правди, я б не збирав прес-конференцію і не спілкувався б. У мене пішов 30-й рік вислуги, мені всього 48 років. Я всі ці роки вірою і правдою служив. За мною жодного криміналу немає, жодного зухвальства немає», - наголосив Петро Литвин.

Нагадаємо, що один зі старших братів Петра Литвина Володимир Литвин – депутат Верховної Ради, кандидат у народні депутати по округу №65 (Новоград-Волинський).

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі